#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-52: Çile || Necip Fazıl Kısakürek (Bütün Şiirleri)

19 Nisan 2017 Çarşamba

Okudum Bitti-52: Çile || Necip Fazıl Kısakürek (Bütün Şiirleri)





        Şiir seven herkese merhaba olsun bu defa da. Her ay bir şiir kitabı okuma kararı vermiştim. 2017 yılında uygulayacağım inşallah. Şubat ayında hemşehrim Necip Fazıl şiirleri eşlik etti bana. 


     Sevdiğim şiirleri olsa da, genel olarak biraz ağır geldi bana şiirler. Daha önce okuyup lise zamanlarımda şiir defterime yazdığım çok sevdiğim şiiri ve birkaç tane tadımlık sevdiklerimden yazıp veda ediyorum, şimdilik. Mart ayında da yine hemşehrim olan Cahit Zarifoğlu şiirleri okudum, yakında buralarda paylaşırım. Şiir tadında ama en önemlisi huzurlu, sağlıklı günlerimiz olsun.




EN YAKIN

Bütün insanlığı dövsen havanda,
Zerre zerre herkes yine yalınız.
Boşlukta yol alan uçsuz kervanda,
Her şey tek başına, dağ, taş ve yıldız.
Herkes bir vücutsuz hayal peşinde;
Eşini kaybetmiş herkes eşinde.
İçinizde yiv yiv derinleşin de,
Çıksın karşısına en yakınınız!
                          (1972)




YAKINLIK

İnsan, yaklaştığınca yaklaştığından ayrı;
Belli ki; yakınımız yoktur Allahtan gayrı...
                    (1972)



HEP O

Hep nefs çıkar karşıma, ölüp ölüp dirilsem;
İnsandan kaçmak kolay; kendimden kaçabilsem...
                      (1973)




ŞARKI

Her ağızda, her telde, fânilik dırıltısı
Sonunda tek bir şarkı, tabutun gıcırtısı...
                      (1980)




GÜZEL ŞEY

Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?
                      (1977)



YİNE HÂL

Kazanda su kaynasa sanki ben pişiyorum;
Bir kuş bir kuşu öldürse ben can çekişiyorum...
                   (1976)




KORKU

Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur:
Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur...
                  (1973)




Ve bahsettiğim en sevdiğim şiirlerden olan :


BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

                           (1937)





YAPI KREDİ YAYINLARI

3. Baskı Eylül 2005
472 Sayfa



2 yorum:

  1. Beklenen ! yazarı lise yıllarımda tanımıştım, ablam üniversiteye gidiyordu. Okuma yazması olmayan kuzenime bu şiiri ezberletmişti, sürekli okurdu konusunu bilmeden. Büyüdü kocaman kız oldu, üniversiteye başladı. Okulda ölüm temalı şiir bilen var mı diye sormuş hocası, bizimki hemen okumuş.
    Aslında büyüyememiş küçük kızımız, yaş be olursa olsun ablaların takdiri gerekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne hoş anı. Ben de annemin şiir defterinden okumuştum ilk çocukken.

      Sil