#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Bugün Bize Kim Geldi || Sezgin Kaymaz

12 Ocak 2017 Perşembe

Bugün Bize Kim Geldi || Sezgin Kaymaz




             
       
      Okuduğum ilk Sezgin Kaymaz kitabı Bugün Bize Kim Geldi oldu. 2016 yılında en sevdiğim yazarlardan oldu bile. Çok geç kalmışım ama aradaki farkı bu sene kapatmayı planlıyorum. Ne kadar çok sevdiğimi anlatamam. Her hikayede ayrı duygu, ayrı tat aldım.Birinde ağlarken, birinde güldüm. Dolu dolu duygular yaşatan, tadı damağımda kalan bir kitap oldu. Harikaydı. Bakele 'yi de okudum çoktan. O da enfesti. Kısa zamanda onun da alıntılarını paylaşacağım. Bir kitabını daha aldım Sezgin Kaymaz 'ın ve bundan sonra her kitap alışverişimde en az bir kitabını alacağım. 


Sekiz öykü var kitapta. Hepsi çok güzel, çok etkileyiciydi. Öykü okumayı çok severim, öykü yazmak daha zormuş gibi geliyor bana hep. Sezgin Kaymaz'ın anlatımı çok güzel. Sanki karşısında oturup sohbet ediyormuşum gibi keyifle okudum. Çok mutluyum. İyi ki okumaya başladım kitaplarını. Kendime harika bir güzellik yapmış oldum.


Yanlış Anlama Ömer Faruk
Sen Söylemezsen Ben De Söylemem !
Tercüme Sanattır
Sokakta Köpekler Evlenir
Tanrım, Kötü Kullarını
Ben Çok Sinirliymişim
Bugün Bize Kim Geldi?
Sevgili Mektupkardeşim



Ve kitabın sonunda Sezgin Kaymaz 'ın hayat hikayesini okuyunca , hikayeleri daha tebessümle hatırlayacaksınız.




... Bunları telefonda sana nasıl anlatabilirdim di mi? Bizim elimiz ayağımız titriyor, sen uzatmışsın mikrofonu burnumuzu, ''Olay hakkında ne düşünüyorsunuz?'' diye demeç koparmaya çalışıyorsun. Lan ne soruyorsun? Yangından çıkmışız, anamız bellenmiş, yazmışız telefon mesajında o kadar, aman demişiz, insan sormaz, kalkar gelir.

Yanlış anlama, insan derken seni kastetmiyorum.


... Yanlış anlama da, senin gibi ''Ya biri bir şey isterse?'' diye korkudan donuna dolduran adamlara var ya... O mersedesin dingili girsin inşallah.

Sen şimdi bunu da yanlış anlarsın. ''Adam'' derken seni kastetmiyorum.

                *Yanlış Anlama Ömer Faruk



...Hülya ağlaya ağlaya geliyor peşimden. ''Ne ağlıyon be?'' diyor, ''İnci ölüyor Hülya!'' diyorum. Onu da adam gibi diyemiyorum. Lâflarım genzime takılıyor, hıçkırıp tıkanıyorum. Gözlerim yanıyor artık ağlamaktan. Dünyayı sis perdesinin gerisinden görüyorum, üstüne süt dökülmüş gibi görüyorum her şeyi, puantiyeli görüyorum, beyazlı beyazlı. Yumayım diyorum şunları, kurumuş artık, hırş hırş ses geliyor gözkapaklarımdan, fayda etmiyor, pat diye açıyorum tekrar.




... Ölene bir şey yapmıyor ölüm; kalana yapıyor.




... Hayatta iki kişiye lâf anlatamazsın mümkün değil. Bilene, bir de cahile.

*Bugün Bize Kim Geldi?





APRİL YAYINCILIK

1. Baskı Nisan 2016
181 Sayfa





2 yorum:

  1. bende arkadaşın tavsiyesi ile "bakele" kitabı ile tanıştım kendisi ile ve bu kitabını da aldım sırada bekliyor

    YanıtlaSil