#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Woody Allen Sinema Günleri : Blue Jasmine || Mavi Yasemin

25 Nisan 2014 Cuma

Woody Allen Sinema Günleri : Blue Jasmine || Mavi Yasemin






2013 - ABD
Dram ,  Komedi
Woody Allen


   Woody Allen Sinema Günleri yaptığımızı söylemiştim. Detaylar için tık tık.
                    Daha önce çoğu filmi izlediğim için, izlemediklerimden başlayayım dedim ve ilk tercihim Blue Jasmine oldu. Severek , keyifle izledim.


              Woody Allen 'ı n yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosu da çok güzel.

       Jeanette ''Jasmine'' rolünde   Cate Blanchett , eşi Hal rolünde Alec Baldwin , kız kardeş Ginger rolüyle Sally Hawkins var.  Bir de unutmadan Ginger 'ın sevgilisi Chili rolünde de Bobby Cannavale var. ( Feci çekici :)) 




           Jasmine ; borsa milyarderi kocası Hal ile birlikte New York ' da masal gibi bir hayat yaşamaktadır. Paranın alabileceği her şeye  sahiptir. Bazı şeyleri de görmezden gelmeye alışmıştır. Oldukça kibirli ve lüksün en tepelerinde yaşayan bir kadındır , evlatlık olmasına rağmen şımartılarak büyütülmüştür. Yani üvey kardeşi Ginger 'ın tam tersi. Ginger genç yaşında iki çocuk sahibi olmuş , eşinden ayrılmış ve bir markette çalışan ama azla yetinip mutlu olabilen bir karakterdir. Cate 'in ani düşüşü sebebiyle kardeşinin yanına taşınmak zorunda kalması yüzünden Chili ve Ginger 'ın beraber yaşama planları da suya düşer. Cate alıştığı hayattan sonra  San Francisco 'da kardeşinin fakir hayatını , küçük evini , kendince tuhaf çevresini yadırgar. Ama  tutunma çabaları verir. 



             Alec Baldwin rolüne cuk oturmuş , çok karizmatikti. Gereksiz bir detay olacak ama Bobby Cannavale gerçekten çok sevimli ve çekici geldi bana , ayrıca çift olarak da Ginger 'la çok yakışıyorlardı.



    Filmi sırtlayan elbette Cate Blanchett . Bütün duyguları mimiklerinden yüzde yüz okunuyordu. Bayıldım , zaten severdim , oyunculuğunun mükemmel ötesi olduğu filmlerden.  Oscarı haketmiş :)) Konu , daha önce işlenmemiş , çok farklı falan değildi ama oyuncu kadrosunun etkisiyle de göz dolduran , hem eğlenceli , hem yer yer üzen , güzel bir film olmuş. İyi ki izlemişim. 






not: görseller ve bilgi google 'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder