#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 39 : Masumiyet Çağı || Edith Wharton

9 Nisan 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 39 : Masumiyet Çağı || Edith Wharton


Altın Bilek Yayınları



                                           Kitaplardan uyarlama olan filmleri , önce kitaplarını okumadan izlemiyorum. Masumiyet Çağı ' nı da izlemediğime hiç pişman olmadım. Kitaptaki büyüyü film yüzünden kaçırsaydım çok üzülürdüm. Şimdi filmi huzur içinde izleyebilirim. Kitabı Okuma Şenliği ödüllü kitap kategorisi için seçtim. 1921 Pulitzer Ödülü.


   
                                  1800 ' lü yıllar New York 'unda bir aşk üçgeni içine düşüyoruz. Bir yandan New York sosyetesinin sert kurallarına tanık olurken , bir yandan da bu üçgende ne gibi değişim olacak diye merakla okudum. Ağır tempolu ama duygu karmaşası yüklü bir kitaptı. 


                              Newland Archer , ailesinin sözünden çıkmayan , kurallara sadık May Wallend ' i nişanlarının duyurulmasından sonra hemen evlenmeye ikna etme çalışması içerisindeyken eşini bırakıp Avrupa 'dan dönen May 'in kuzeni Ellen 'in cazibesiyle biraz rotasını şaşırır. Kontes Olenska 'nın boşanma isteği çevrede pek hoş karşılanmaz , dışlanmasına , yadırganmasına sebep olur. Onu -evlenerek aileye dahil olacağı için - boşanma fikrinden vazgeçirme işi Archer 'a düşer. Bu girişim ikisi için de ilerde yaşanacaklara farklı yön verir.


                                Archer 'ın arasında kaldığı iki bayanın kuzen olması , kendine bile yeterince dürüst olamaması , Ellen 'ın da Archer 'ın da cesaret eksikliklerine sinir oldum. Dönemin toplumsal yapısına ,sosyal yaşantıya oldukça yer verilmiş. Kuşaklar arası farklılıklar ve değişimler de bitmeye yakın gözler önüne serilmiş. 




...   '' Güzellik '' , New Yorklular 'ın gözünde, her başarının doğruluğunu kanıtlayan  ve aynı zamanda bazı kusurların örtülmesini sağlayan bir Tanrı vergisiydi.



... Eğitilmemiş insan doğası, içten ve masum değildi. Onun yerine içgüdüsel bir hilekarlığın dönemeçleri ve savunmaları ile doluydu.



... Birbirlerine değil de , caddeden geçen insanlara bakarak sessizce oturdular. Nihayet Ellen gözlerini tekrar Archer ' a doğru çevirdi ve, '' Değişmişsin,'' dedi.

   Archer , ''Değişmiştim, ta ki seni görene kadar,'' demek istedi; ama onun yerine aniden ayağa kalkıp etrafındaki düzensiz ve sıcak parka baktı.



... Şimdi gözleri , girdabın eşiğinde olan ele çevrilmişti ; ama Ellen ' ın daha da yakınına gelmek için çaba sarf etmiyordu. Aşkın dokunuşlarla beslendiğini biliyordu ; ama kemiklerinde bile daha yakın olan bu tutku , dokunmayı gerektirmiyordu. Korktuğu tek şey , Ellen'ın sesini ve yüz ifadesini silecek bir şey yapmaktı.



... Şimdi geçmişini gözden geçirdiğinde kendinden ne çok taviz verdiğini görüyordu, Yapılması gereken en zor görev , insanın kendine uymayan bir görevi yerine getirmeye çalışmasıydı. 







                                         ALTIN BİLEK YAYINLARI

                                            Çeviren : Gizem Genç

                                               3. Baskı Mart 2014
       
                                                      359 Sayfa

                                        Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder