#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 45 : Kış Masalı || Mark Helprin

20 Nisan 2014 Pazar

Okudum Bitti - 45 : Kış Masalı || Mark Helprin


Hyperion Kitap




                                   Kapağından dolayı okumak için sabırsızlandığım kitaplardandı Kış Masalı. Sonunda okudum , hatta çok yakında filmi de izleyeceğim.


                             Kapağı görünce pek fantastik olacağını düşünmemiştim ama yanılmışım. Peter Lake , New York 'un azılı hırsızlarındandır , üyesi olduğu çeteden kaçarken önce beyaz at - Athansor- tarafından kurtarılır , sonra boş olduğunu düşündüğünden soymak için girdiği zengin muhitten bir  evde Beverly ile karşılaşır. Beverly onu görünce telaşa kapılacağı yerde ılımlı yaklaşır , çünkü kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünecek kadar umutsuz bir durumdadır. Gökyüzü ve yıldızları çok seven Beverly , ölmek üzeredir. 




                            Peter Lake , yaşadığı üzücü olaylardan sonra Pearly ve çetesine yakalanmak üzereyken Athansor kanatlanır ve göğe doğru uzaklaşırlar. Araya başka başka öyküler girer.  100 yıl sonrasının New York 'un da Virginia ve Hardesty 'in hikayesini okuyoruz önce. Harry Penn 'in gazetesi The Sun çevresinde hayatları keşisen insanların hikayesinden de başka kitaplar çıkarmış. Gerçi kitabımız zaten ortalama iki kitap kalınlığında . Bu arada 100 yıl sonranın New York 'una gelen Peter Lake , hafızasını kaybetmiştir. Yavaş yavaş hatırlamaya , kendine gelmeye başlar ve burada da bir mücadelenin içine düşer. Dolu dizgin bir aşk romanı olmasa da ölümün bile aşka engel olmayacağını göreceğiniz , bol karakterli,bol olaylı , kurgusu geniş fantastik bir kitap.







...Atların müthiş güzel hayvanlar olmasının ötesinde belki de asıl kayda değer olan şey, daima bir müzik duyuyorlarmış gibi hareket etmeleridir.




... Rafları okunması zor kitaplarla doluydu; insanın ruhunu yıkıp yeniden inşa edebilirlerdi ve okumayı bitirdiğinde katır tepmiş gibi olurdun.


...  '' Yazı konuşma gibidir ama ses çıkmaz. ''



... '' Bu sadece aşk ,'' dedi Beverly. ''Bana inanmak zorunda değilsin. İnanmamanda bir yanlışlık yok. Gerçekliğin güzelliği, söylenmeye veya inanılmaya ihtiyacı olmamaktan gelir...''


... '' Hiçbir şey sonsuza dek süremez , Peter Lake, hiçbir şey ; onun sana olan aşkı bile.''
      '' Aşk ruhtan ruha geçer ve sonsuza dek sürebilir, Pearly. Ama sen bunu anlayamazsın.''







                                                               Görseller buradan  ve google 'dan alıntıdır.




                                                           
                                                                                       

                                                                         HYPERION KİTAP

                                                       Çeviren : Zeynep Ünalan
                                                                          Belgin Selen Haktanır

                                                                         Şubat 2014 

                                                                          769 Sayfa

                                                     Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder