#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 20 : Pamuk İpliği - Brenda Jackson

22 Şubat 2013 Cuma

Okudum Bitti - 20 : Pamuk İpliği - Brenda Jackson



Bu güzel kapağı görür görmez dolu dolu romantik bir kitap okuyacağımı sanmıştım.Tamam romantizm var ama en çok göze çarpan unsur malesef erotizm. Belki birbirini  tamamlayan şeyler olabilse de bu kadar fazla olunca benim okuma zevkimi az da olsa baltalanıyor.


Daha hafif erotizm yoğun duygular olsaydı , okurken içinize işleyecek aşk hikayesi olabilirdi belki ama değil işte. Çok kaba tabir olacak ama üç çiftin yatak maceralarını bir başkasının -yazarın - gözünden görmüş gibi oldum.Üstelik bir çiftimizde epey yaşlı. :)


Bu kısmı geçecek olursak bir diğer mesele - kendi açımdan - aynı televizyon dizilerinin reklamları gibi reklamlarda her şeyi gösterdikleri için dizinin izlenilesi kalmıyor ya, arka kapak yazısı da aynen o şekilde olmuş.Eskiden kitabı okumadan arka kapak okumazdım , son zamanlarda okuyordum ama vazgeçtim , okumayacağım.  Nerdeyse okumaya gerek kalmayacak şekilde detay verilmiş. Bundan sonra arka kapak mı asla , önce kitabı okurum sonra döner bakarım :)


Birbirini seven iki genç ve onların evlenmelerine şiddetle karşı çıkan anne (kızın annesi) etrafında ilerlese de konular ,dediğim gibi yan karakterlere de bolca yer verilmiş, hem cinsel açıdan hem duygusal açıdan. Bol entrikalı diziler olur ya aynen öyle. Bu kadar eleştiriden sonra yine de  hiç sevmedim diyemem kitabı.Çok gönül okşayıcı romantik sahneler de yok değil.Dozajları yer değişseydi çok daha okunası olurdu. Aşk,dostluk, ihanet,şüphe, bol bol entrika , daha bol cinsellik. Herşey var işte. Daha çok detay verip okuma hevesinizi kırmayayım.

 Gerçi geçen seneden Murakami ( burada ve burada ) sayesinde idmanlıydım erotizme , Yüzyıllık Yalnızlık (burada)   da az değildi hani :)




EPHESUS YAYINLARI
2012
372 SAYFA
ÇEVİRİ : GİZEM ŞİMŞEKSOY

13 yorum:

  1. Kapağa kapılıp aldığım ama yanıldığım çok kitap olur benim de kapak çok güzel bu kitapta da, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk meselesi , her kitap herkesi mutlu etmiyor :) Ama kapak,baskı, çeviri sorunsuz:)

      Sil
  2. Bende Murakami'nin Sahilde Kafkasını okudum. O da aynı şekilde baya bir şeydi. :D
    Ben şeye takıldım arka kapak yazısını okumadan kitap almana. Çok ilginç. Arka kapak yazısını okumadan hayatta kitap alamam, almam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle olabiliyor alacağım zaman okurum sorun değil ,nasılsa alır almaz okumuyorum hepsini. Alacağım kitaplar zaten önceden belli listelerimde , sürpriz kitap çok nadir oluyor :) Heyecanını kaçırmamak için elime alınca arka kapak okumayacağım artık :)

      Sil
  3. Ben de merak etmiştim ama , vazgeçtim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kendine daha çok hitap eden kitapları okumalı insan , değil mi ama :)

      Sil
  4. şükürler olsun ki yalnız değilmişim! bağnaz bir insan mıyım ben yaa* diye düşünmeye başlamıştım ama sorunum yokmuş yihuw yihuww

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen kumanda panelinde gördüm yorumunu ama bitirmediğim için okumadım , vikitap'da da yarım bıraktığını gördüm hemen bakıyorum neler demişsin :) Ya da sorun ikimizde birden vardır.

      Sil
    2. olsun, yalnız değiliz her halükarda :D aynı şeyleri demişiz diyebilirim :D

      Sil
  5. Okuduğumuz kitaplarda romantizm derken bazıları açık açık erotizm içeriyor. Gri'nin Elli Tonu misali:((((( Böyle kitaplar duygudan yoksun. Erotizm olsun. Ona asla karşı değilim ama kitap az çok bir şeyler vermeli ve duyguyu biz alabilmeliyiz. Anlamı olan erotizme hayır demiyorum ama sadece erotizm bana işin boyutu, varmak istenen yer konusunda açıkçası şüphelendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça açık erotizm olmasına rağmen duygu da var :)

      Sil
  6. benimde favorilerimde idi bu kitap çıkarmam lazım o zaman.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle okunacak kitaplarla beraber iyi günler :) Sevgiler

      Sil