#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:84- Yolcu Beyhude Geçmesin Bu Ömür - Osman Pamukoğlu

29 Eylül 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:84- Yolcu Beyhude Geçmesin Bu Ömür - Osman Pamukoğlu

                                           
                                                 Bu kitabı Osman Pamukoğlu' nu çok seven bir arkadaşım hediye etmişti ,şimdiye kadar fırsat olmamıştı okumaya.Kitap hakkında hiç bilgim yokken,sanırım kendisinin hayat hikayesidir diye düşünmüştüm ama yanıldım.
                                 Osman Pamukoğlu'nun 1982 yılında yazmaya başladığı 5 adet el yazması defterinden seçilmiş sözlerden, kimi zaman ufak şiirlerden oluşuyor. Bazı önemli kişilerin sözleri,değişik ülkelerin atasözleri, ülkemizden seçmece duvar yazıları,söyleneni bilinmeyen ama aşina olduğumuz bazı kalıplaşmış sözler vs. Yani daha önce okuduğum Hayat Değiştiren 1001 söz adlı kitabın tarzında.İnsanların sevdiği müzikler,beğendiği kitaplar,filmler  kendisini yansıtır, yüzeysel de olsa  Osman PAmukoğlu'na dair bir kitap okumuş oldum ve dediğim gibi sözlerden oluştuğu için kolay okunan bir kitaptı.

                               Arka kapak yazısına da bakalım ;

                        Zaman herkes için eşittir ama herkes için adil değildir.Bir gün hayattan atılacaksınız.Kuru bir yaprak bile canlıların sonu olduğunu düşündürmeye yeter de artar.Herşeyi üreten toprak herşeyi geri alır.İnsan bir soluğu andırır,günleri geçici bir gölge gibidir.Yıllar bir soluk gibi tüketilmemelidir.
                       Egemenlik altına alınması gereken gövde değil,düşüncedir.Düşünce olmadı mı gövde bir kütükten ibarettir.Ruh doğaya muhtaçtır.Doğa ve ruh birbirini bütünleyen iki şeydir.İnsan kendisini,çevresini,doğayı ve evreni anlamaya çalışmalıdır.


                        Geleceği gösteren bir tarih kitbı yazılamaz.Fakat  'Uyurken neye benzediğini merak eden adamın,gözlerini kapayıp aynanın karşısına geçmesine' belki mani olunabilir.
                                                    Osman Pamukoğlu





Bu da listemin son durumu.Bİr önceki listemin son kitbı Onlar'a da başladım.Herkese bol okumalı keyifler günler,geceler dilerim;) Sanırım Eylül ayında bitirebileceğim son kitap buydu, darısı Ekim ayına.
                                  
                          Üç dört gecedir uyuyamıyorum , ilk gece migrenden uyuyamadım,ikinci gece sabahın dördüne kadar misafir vardı ve üçüncü gece yani dün gece daha doğrusu sabaha karşı sitenin önünde çok hızlı geçen bir araba yavru bir köpeğe çarptı:( Yaklaşık 10 gündür biz bakıyoruz (biz= sitede nadir bulunan hayvansever azınlık (2 ya da 3 kişi)) Daha önce 2 oğluşumuz vardı, şimdi bir de minik kızımız oldu ama çok kötü bir kaza atlattı, hemen pijamalarımla koştum aşağıya, tam anlayamamakla birlikte ön patisinin kırılmış olabileceğini düşündüm,bahçeye taşıdım,kanaması da vardı,tampon falan yaptım aklım sıra,biraz azaldı kanı,su içirdim,yattığı yere yakın su ve mama koyup sabahın 6'sına doğru mecbur eve geldim,biraz daha iyiydi,uyuyamadım tabi,balkondan arada kontrol ettim,dalmışım uyandım baktım yok:( Hemen aramaya koyulduk,veterinerimizi aradık,bulundu köpecik ama ayağı kötü görünüyordu,veterinerimiz de ameliyattaymış baticon falan sürdük,apartman deposuna yatırdık.Akşam üzeri veteriner geldi kırık olabileceğini götürüp bakması gerektiğini söyledi,aldı götürdü.Bu arada biz hayvansever azınlık ( M.abla ve ben) Bir gece önce hayvanlara kuru mama almak için para denkleştirmeye çalışıyorduk malum komşular cimri, veterinerimiz insaflı ama yine de tedavi masrrafları tutacak elbet, dua edin iyileşsin yavrucuk:( Bu arada beni ağlatan başka birşey daha oldu, komşu ev hanımları çay keyfi yapıyorlardı,köpeğin gittiğini gördüler, biz de yardım etmek isteyen olursa mama alacağız miktar önemli değil dedik ,kimseden ses çıkmadı önce, yalnız yaşayan bir otelde temizlikçilik yapan aldığı 3 kuruşla 2 çocuk bakmaya çalışan F. abla çıkarttı bozuk paraları saya saya 7 tl denkleştirip ısrarla vermek istedi, nasıl duygulandım anlatamam, Allah iyilik yapmayı da herkese nasip etmiyor işte.Allah razı olsun tüm iyi kalplilerden, neyse ok uzattım gidip uykum gelene kadar kitap okuyayım.Dua etmeyi unutmayın ...

24 yorum:

  1. Merhamet herkes de bulunmayan güzel bir haslet. İnsanlar süslenir püsleniz misafir ağırlar da insanlık yaptığını sanır. Bilmez ki sokaktaki bir köpekten/kediden sorumludur, onlar için hesap vermesi gerekectir.

    YanıtlaSil
  2. F.ablanın ağzını öpeyim.
    Köpeğe çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda düzelir.
    Biz de yavru, annesiz kalmış bir kediye bakıyorduk apartmanca ama sonradan yok oldu. Bence diğer kediler saldırdı çünkü dikizliyorlardı arada. Ama annem diyor ki kaçtı.
    Neyse, başına çok kötü bişi gelmemiştir umarım.

    YanıtlaSil
  3. ÖNCELİKLE F.ABLANIN ALLAH İŞLERİNİ RAST GETİRSİN DİYORUM.BU BİR GÖNÜL İŞİ MALESEFDE O GÖNLÜ ALLAH HER KEZE VERMİYOR.
    KÖPECİĞİMİZDE İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA SAĞLIĞINA KAVUŞUR.
    KİTABA DA GELİNCE DAHA ÖNCE OKUMADIĞIM BİR YAZAR.FAKAY ANLATIMINIZDAN OKUYABİLECEĞİM HİSSİNE KAPILDIM.
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  4. Osman Pamukoğlu General olan Pamukoğlu değil herhalde. Onun da kitapları var ama bu tarz değil.. Ne kadar merhametlisiniz, kutlarım sizi. İnşallah iyileşmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı Pamukoğlu evet, diğer kitaplarından birkaçı da var bende,okuyacağım yakında.
      Kırık değil çatlak varmış,salı gününe kadar gözlem altında kalacak,amin.Tşkler:)

      Sil
  5. F ablanın yüreğine sağlık :)
    Gönlü zengin, merhametli bir insanmış.
    Diğer kokonalar da utansın kendinden, çok kızdım >:/
    Köpecik de en kısa zamanda iyileşir inş.
    Hayvanlarda çok korkarım ama bir o kadar da severim <3

    Kitabın içeriği güzel gibi, arka kapak yazısına da katılıyorum ama yine de alıp okumam sanırım :S
    Yazarından mı desem kapağından mı desem bilemiyorum.
    Garip takıntılarım olabiliyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arılardan çok korkuyorum, arı görünce yaptığım hareketleri gören beni ne zanneder bilemem:)
      Amin inş. ,tşkler canım.

      Sil
  6. İstikrarlı bir şekilde listelerini eritiyorsun canım ^-^
    Köpeğin durumuna çok üzüldüm. Rabbim bir an önce şifasını versin inşallah. İnsanların bu kadar vicdansız ve gamsız olmasına da aklım ermiyor.
    Önce insanın gönlü zengin olacak. Tebrik ediyorum güzel yürekli F. ablanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok duygulandım, Allah razı olsun ondan.Okadar çok ki okumak istediğim kitaplar,okudukça artıyor,bitmez:) Ama listeler mini mini yapıp kendimi mutlu ediyorum tatlım:)

      Sil
  7. Ah kardeşim Dua etmez miyim ya.. Keşke orda olsaydım. Vallahi ben tedavisini yapardım seve seve.. Bir bilsen fakülteye kedi köpek getiren vatandaşın kaç tanesi cebinde parası yok diye fakülte ve hocalar tarafından geri gönderilirken.. Ben onların telefon numaralarını ve adreslerini alıp işten sonra evlerine gidip tedavi ettiğimi.. Onlar da can.. Onları da Allah yarattı.. Bu dünyada dilsiz yaratılmış olan hayvanlar, öteki dünyada Allah Teala tarından dillendirilecek ve onlar anlatacaklar dünyada başına gelenleri..
    Bunları bilmezler işte...:(((

    YanıtlaSil
  8. can'ınız için geçmiş olsun öncelikle , çok sözler var bazen insanların yüzüne söylenesi ama hep içimizde kalanlar, söylesek te anlamazlar, merhamet eksik , vicdan yok, üzgünüm.
    Pamukoğlu keskin bir zat , bazen , alkışlanası ifadeleri var ama hiç kitabını okumadım , ha ismemem mi okumayı isterim , ancak ne zaman olacak belli değil , elimdeki listeden korkar oldum ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu diğer kitaplarından biraz farklı ve basit, ben de diğerlerini okumak istiyorum, en kısa zamanda:) Keyifli okumalar hepimize.Ufaklıktan iyi haberler var, durumu iyiye gidiyor,tedavisi bitince sahiplendirilme ihtimali var inş.

      Sil
  9. Evet dediğin gibi herkesin gönlü bol değil malesef cimrilik genlerinde varolan birşey sanırm.Umarım çabucak iyileşir önemli birşeyi yoktur.
    Kitap kurdu 3 evladım var benimde ne bulsa okurlar.bir diğeri pek sevmez okumayı o daha çok elektronikle haşır neşir.
    Takipteyim canım bana da beklerim
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler,durumu şuan iyi,annem bugün ziyaretine gitti,inş. iyileşince yeni yuvasına kavulacak.

      Sil
  10. tebriklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D



    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2012/10/kitap-talihlisi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MgeninListesi+%28M%C3%BCge%27nin+Listesi%29

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler canım:) Hep önce maillerime bakıp,bloga öyle geliyorum, Müge Hanım saolsun mail göndermiş:) Daha güzelleri senin olsun;)

      Sil
    2. Hepimizin inş kuzummm

      Sil
  11. osman pamukoğlunun kitapları olduğunu bile bilmiyordumn:(
    eminim kanınız kaynamıştır okurken çünkü dinlerken ben öyle oluyorum.
    bu arada miminiz var bende;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitapları daha kan kaynatacak türdendir eminim, tşkler:)

      Sil