#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:76- Kerbela Aşk'a Bela : Hz. Hüseyin - Sinan Yağmur

17 Eylül 2012 Pazartesi

Okudum Bitti:76- Kerbela Aşk'a Bela : Hz. Hüseyin - Sinan Yağmur


                                      Sinan Yağmur'un Aşkın Gözyaşları serisi ve iki tane daha kitabı olmasına rağmen kitaplığımda son kitabıyla tanıştım yazarlığıyla, oldukça sevdim,diğerlerini de en kısa zamanda okumak nasip olur umarım. 


                      Kerbela bildiğimiz gibi yüreklerimizi yakan,sızlatan bir olay,birçok kaynakta işlenmiş bazen mezhep kaygılarıyla farklı farklı yorumlanmış olsa da bir de Sinan Yağmur'dan okunmalı dedim.İyi ki okumuşum.Hz. Hüseyin'in ağzından kaleme alınmış kitap kendisinin çocukluk anılarıyla ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)'le ilgili birçok anı ile süslenmiş , okurken zaman zaman gözlerim doldu zaman zaman cidden ağladım.Bilinen üzücü sondan sonra güzel bir son söz kısmıyla bitirmiş Sinan Yağmur kitabını, çok beğendim.

                      Ufak yerde yazım hatası olsa da hiç duymadığım bazı detaylar olsa da üzülerek okusam da beğendim .


                'Kim bir bardak soğuk su içerse beni hatırlasın'demiş Hz. Hüseyin.bu sözü ilk duyduğumda nasıl içim sızlamıştı....


                                  Arka kapak yazısına da bakalım ;

Kim bir bardak soğuk su içerse beni hatırlasın.
Hz. Hüseyin

Kerbela, yeniden var olmak için atılmış ölümüne bir adımdır, ölümüne bin adımdır. Âşık olmanın adıdır ölüme en Yüce'nin hatırına. En Yüce'nin hatırına ölümle kıyılmış nikâhtır bu,
Hüseyni bir nikâh.

"Kerbela, bir feryattır. İkiyüzlülüğe, kaypaklığa ve arkadan vurma alçaklığına karşı bir feryat... Yüzüstü debelenen bir feryat değil, izzetle yükselen bir feryat…"

Bizim imanımızın kısır kalmasının en asli sebebi, İslam'ı, Hz. Muhammed'i, Ali'nin yolunu ve Hüseyin'in direnişini tanımamamızdır. Onlara karşı bir "aşkımız" var ama "şuurumuz" yok. "Muhabbet" var ama "marifet" yok.

Kerbela, yetmiş iki yiğidin ağlamasıdır. Sanmayın ağlayışları ölüm içindi. Kerbela, yetmiş iki yiğidin feryadıdır kulaklarda çınlayan. Sanmayın korkudur feryadın sebebi, feryat hak uğrunda ölmenin gür sesidir, inanan kalplerde. Feryat, mazluma umut, zalime korku salmanın çığlığıdır sindirilmiş duygularda.

Hüseyin'in kesip koparılan bir kolu çakallar yesin diye Irak çöllerine atılmıştır. Başsız bedeni Fırat nehrinin suları altındadır. Bir gözü çıkarılmış kafası Suriye Şam'da bilinmedik bir yere gömülmüştür. Peki ya Hüseyin'in ruhu nerededir?
Nerededir Hüseyin?

Gecenin gelinciği kan içinde. Geleceğin umudu bir çığlığa hapsedilmiş. Sıyrıl ey sırrın sesi! Ses ver sessizliğimize.
Neredesin ey Hüseyin?



  Herkese bol okumalı hayırlı günler dilerim...
  

7 yorum:

  1. Canım hayırlı sabahlar
    Bende bu yaz aşkın gözyaşlarını okudum ve çok çok etkilendim.
    Aynen o kitabdada bir söz beni benden aldı
    AVCILAR RAHAT DURSAYDI KARTAL YUVASINDA ÖLMEK İSTEMEZMİYDİ
    BU KİTABIDA EN KISA ZAMANDA ALACAĞIM İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı günler ,Aşkın Gözyaşlarının iki kitabını annem okudu,üçüncüyü de okuyacak yakında, ben de önümüzde ki listeme Veysel Karani'yi eklemeyi planlıyorum. Aşkın Gözyaşlarını'da okuyacağım inş. en kısa zamanda.Keyifli okumalar.

      Sil
  2. aşkım gözyaşlarının 3 kitabınıda okudum ve o ağlama olayı 2 kitapta bana da oldu tam ağlama değilde sanki bi ok kalbine saplanmış ve çıkartmak için ne yapacağını bilememek gibi olmuştu ...Bence iyi bir yazar geçmişi sanki yaşamış gibi anlatımı gayet iyi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz sadece bu kitabını okudum,umarım diğerlerini de bukadar beğenirim, tşkler

      Sil
  3. her yanım aşk olmuş ben ne yapıyım

    YanıtlaSil
  4. Kerbela olayı..... içim burkan hatırladıkça ki unutmuyorum gözlerim dolan, içim sızlayan bir olay....
    Bende Aşkın Şehidi kitabında okumuştum en son. Bu kitapta da güzel anlatılıyor tavsiye ederim.
    Ve Sinan Yağmur, kalemi kendisi güzel insan.
    Listemde alınmayı bekliyor...
    İyi okumalar Asabi Bakire.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler, ben de her okuma listeme bir kitabını ekleyeceğim yıl sonuna kadar.Sana da keyifli okumalar,sevgiler.

      Sil