#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:75- Sevgi Üzerine - Bahadır Küçük

11 Eylül 2012 Salı

Okudum Bitti:75- Sevgi Üzerine - Bahadır Küçük

   
                                     İki gece üst üste herkes yattıktan sonra uykum kaçınca ve Gölge Hırsızı'nı kuzenimin arabasında unutunca bu kitaba başladım ve oğluşumdan kısa süreliğine ayrı kaldığım bir döneme denk geldiği için hem çok duygulandım hem daha da  çok özledim ( Bilmeyen vardır belki oğluşum köpeğim)

                                      Kitabın ana karakteri Mete ve Paşa'sı ile bizim de çok ortak sorunumuz ,ortak noktamız oldu.Hani okurken kendimden çok şeyler buldum denilen kitaplar olur ya bu kitap daha ötesi sanki benim erkek versiyonumu ve oğluşumla ilişkilerimizi benzer pencereden yansıtmış Bahadır Küçük.Yazarın gerçekten Paşa isminde bir köpeği varmış tesadüf eseri burada röportajını okudum.Yani aslında O da kendisini anlatmış , hem hayvan sevgisini çok güzel anlatmış hem de gerekli duyarlılıkla hayvanların çektiği acıları vurgulamış.Hayvan sahibi olmanın büyük bir sorumluluk ve özveri istediğinin bilincinde olan gerçek bir hayvanseverin cümlelerini okumak isterseniz okuyun derim.Kolay okunan,akıcı bir kitap.Tesadüf eseri alıp iyi ki almışım ,okumuşum dediğim kitaplardan oldu.Bıyıklı prenses Şeker kızımız da kitaba sevgi gösterdi.


Arka kapak tanıtım yazısına bakalım ;

     Bir anlık hevesle alıp birkaç ay ya da sene sonra 'bakamıyorum artık' demek istemiyordu. Uzun soluklu bir dönemdi bu. Sevimliliğini kaybeden ya da yaşlanan köpeklerini sokaklara, barınaklara bırakıp terk eden canilerden de olmak istemiyordu. Otoyol kenarına atılmış, vücudu kir pas içinde, o kadar aciz ev köpeği görmüştü ki. Bu hayvanları ormanlık alana ya da yol kenarına atanlara şimdiye kadar lanet yağdırırken şimdi kendisi aynı şeyi yapabilir miydi? Bu insanlar gibi olabileceğini düşündüğünde kendini aşağılanmış hissetti. Bu öyle bir aşağılanmaydı ki, Mete için dünyanın en soysuz davranışıydı.

Tüm köpekler sahiplerinden daha sabırlıdırlar ama sahipleri bunu bilmez.


                                                         Henüz 2 kitabını okuyabildiğim mini listem-4
     
                                     Keyifli okumalar...

15 yorum:

  1. Güzel kitaba benziyor.Köpeğim yok kedim var ama bende sokakta onları görünce çok üzülüyorum.Aslında böyle kitapları çocuklarımıza da okutmak lazım.
    Kedimiz kızımın sorumluluğunda ama çocuklar biraz maumun iştehlı oluyor onun için hayvan alırken çok dikkat etmek lazım her halde.onlarda evin bir ferdi
    uzttım galiba hayırlı sabahlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür ben de kızınız gibi şanslıyım hayvan sever bir annem olduğu için hep ev arkadaşlarım oldu ,biz hayvanları asla satın alınan bir mal gibi görmedik.Hayatımın her anında hayvanlara hep yer oldu.Tşkler

      Sil
  2. Paylaşım için teşekkürler.İçinde sevgi olan herşeye varım.
    Seyyah gül arkadaşıma katılıyorum.Eve bir canlı alırken çok düşünmeli.Sevgiyle bakıp günün birinde yol vermek vicdana sığmaz!!!
    Benim kızımın da 2 kedisi var.Evin bir ferdi gibi oldular.Köğeği bilmem ama kedi gerçekten eve ve kişiye pozitif enerji yüklüyor:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köpeklerin de kedilerden eksik yanı yok.Tşkler sevgiler...

      Sil
  3. Okunacak kitaplar listem iyice kabardı:)))ay bir de alabilsem:)))şu ara ben de bilimin felsefesi diye bir kitaba başladım bakalım ne zaman bitiririm bendeki bu temizlik hastalığıyla!:(((ama hayvan sevgisi anlatan kitapları çok severim evde de saymamdım ama 4-5 tane bu tür kitabım var...alıntıyı okuyunca ne kadar tanıdık geldi:((evet yaa alıp da bir yıl, iki yıl - altı yıl sonra başından atanlar var!!! Çok şükür biz onlardan değilim, (biz derken sen, ben, yorum yazan diğer kedisi, köpeği olan arkadaşlar) şu anda Bücürük hariç apt. bahçesinde bir tekir ile iki yavrusu var..sarman kayboldu..arada sırada gelen iki de büyük kedi var ama artık onları özellikle alıştırmıyorum içim burulsa da çünkü apartmandakiler kızıyor, büyük oldukları için ve yıllardır kendi başlarına kuş tutarak vs. alışmışlar çevreyi iyi biliyorlar ve kendi başlarına yaşayabiliyorlar ama bu tekir ve iki yavrusu bakalım ne kadar dayanabilecekler yavrulandırma çabalarım hep sonuçsuz kaldı artık kimseye 'yavru kedi ister misiniz?' diye sormuyorum bile HAYIR diyeceklerini biliyorum:(((görsen halbuki iki yavru da öyle sevimli, öyle tombişler ki...Bücürük olmasa veya Bücürük başka kediye kızmasa (tecrübeyle çok kızdığını biliyorum)o ikisini de annelerini de alırdım olurduk evde dört kedi ama bu sefer de ben maddi olarak çok zorlanırdım..hoş zaten Bücürük bir evin bir kedisi beni ve en önemlisi evini asla BAŞKASIYLA PAYLAŞMAK istemiyor..kedi olmasa da yeğenlerimi, misafirlerimi bile istemiyor inanır mısın misafirler gidince zil takıp
    oynamadığı kalıyor:)))

    Her kedinin, her köpeğin onları atmayacak, ömür boyu bakacak sahiplerinin olması dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbi güzel ablacığım seni de bücürüğü de uzak olsam da tanımasam da çok sevmekde haksız değilim. Bizim kızlar da (kedicikler) misafiri sevmiyorlar.Oğluşum da öyle.Kıskancız:)Benim de almak istediğim kitaplar bitmiyor.Sağlık olsun.

      Sil
  4. Oğluşunla ayrı kalmana üzüldüm :( Çoğu insan evcil hayvan alırken onları eğlence olarak görüyor. Büyük bir sorumluluk olduğunu bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar. Bende Royce ile ilginirken bazen problem yaşıyorum ama sorundan çok çözüme odaklandığımda sorun ortadan kalkıyor. Hem ne kadar sorun yaşanırsa yaşansın onların sevgisi karşısında çok sönük kalıyor. Keşke herkes hayvanlara oyuncak veya bir mal yerine bir canlı olduğunu düşünerek baksa. O zaman sonsuz sevginin tadını çıkarabilirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvan seven anlar birbirini canım.Royce ve Apache'ye ve diğer tüm patililere sağlıklı ömürler:)

      Sil
  5. mimlendin ablacm!
    http://kitaptelvesi.blogspot.com/2012/09/mimlenmisim.html

    YanıtlaSil
  6. paketini aldın mı acaba ? seninle aynı anda başka bir arkadaşa da paket göndermiştim ona ulaşmış sana ulaştı mı diye merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. Seni mini listen benim 1 yılda okuyabildiğim kitapların yarısı :))

    Bugün hazırladığım ilk mim'imde seni de mimledim :) Katılırsan sevinirim :) http://buffydevampirsayilir.blogspot.com/2012/09/koleksiyon-mimi.html

    YanıtlaSil
  8. beğenmene çok sevindim iyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  9. Immm güzel anlatım :)
    nerelerdesin sen kayıplardasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzenlerle Ayvalık turlarındaydık:)Giremedim pek nete ama dönüşüm muhteşem olacak:D

      Sil