#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:73 - Monte Cristo Kontu - Alexandre Dumas

1 Eylül 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:73 - Monte Cristo Kontu - Alexandre Dumas


                                        

           Daha önce filmini izlediğim bir kitabı nadiren okurum.Monte Cristo'da onlardan biri oldu.Fotoğrafını çekemedim,son anda emanet aldım,liste dışı bir kitap.Evde olmadığım zaman şurda burda bekleme sürelerinde okumak için yanıma kitap alamadım,çantam küçüktü,acelem vardı.Ben de emanet aldım,başladım okudum ve bitti.Filmini izlemiş olduğum için hep film gözümün önündeydi. Sevil Atasoy kitaplarını okurken,kendisinin sesinin beynimde çınlaması gibi bir etki yaptı yani:)
    
                                        Aşk,sevgi,ihanet,intikam her türlü duyguya yer verilmiş, beğeniyle okunacak bir klasik.Hatta az önce öğrendim ; Ezel dizisine ilham kaynağı olmuş.Dizi izlemeyen ben,biraz genç öğrendim ama hayal meyal reklamlarından bir şeyler hatırladım.Birçok başka film,diziye de ilham kaynağı olmuştur.Benim gibi okuyamayan var mıdır? Varsa filmi izlediyse bile okusun derim ben.Böylece Ağustos ayı kitaplarımı bitirmiş oldum.Güzel bir Eylül ayı dilerim.Biraz az kitap okuyacağım bir eylül olacak ama sağlık olsun.Yeni listeme almayı unuttuğum kitapları hatırlayınca hemen okuyup bitirip yeni bir listeye girişme isteğiyle doluverdim.Hepimize keyifli okumalar, hayırlı günler...

17 yorum:

  1. hayranlıkla izliyorum seni ne kadar çok okuyorsun maşallah ben iyice formdan düştüm toparlanamıyorum bir türlü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönem dönem oluyor hepimizde okuyamama günleri,umarım toparlanırsın canım:)

      Sil
  2. Canım ben de birkaç kez filmini tvde izlemiş çok beğenmiştim ama henüz kitabı evimde yok:(eminim kitabı daha güzeldir:)filmi de çok sürükleyiciydi özellikle hapisaneden kaçış sahneleri vs. iyi okumalar ben maalesef kitaplara verebileceğim parayı bahçedeki kedişlere harcamaktan tonla kitap birikti:((((
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kütüphane olsa yakınlarda oraya da bir el atacağım bende.Bende nezamandır IQ84 isimli kitabı almak istiyorum,çok pahalı geliyor alamıyorum:)Kedicikler sağolsun,sevgiler.

      Sil
  3. Kitabın orjinali yaklaşık bin sayfa civarındaydı bir türlü başlayamadım,sizin okuduğunuz hangi yayınevi sadeleştirilmişi mi acaba,ben o şekilde bulamamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal değil sadeleştirilmişti,kitap şuan elimde yok ama birçok farklı yayınevinin sadeleştirilmiş versiyonu var,aslında en güzeli orjinalini okumak,hatta çocuklara özel formatı bile var.Yeğenim : 'aaa teyze ben daha küçükken okudum 9 yaşında sen yeni mi okudun :O' diye dalgasını geçti:)

      Sil
  4. Kitap okumak istediklerim arasında, o yüzden filmini izlemiyorum. Okuduklarımı kendi zihnimde canlandırmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsun filmini izlediğinm kitapların heyecanı biraz azalıyor,zaten pek tercih etmiyorum, bu sanırım üçüncü oldu.Mutluluk ve Uçurtmayı Vurmasınlar kitaplarının önce filmlerini izlemiştim malesef. Keyifli okumalar

      Sil
  5. filmi küçükken izlemiştim hayal meyal hatırlıyodum. geçen sene önce kitabı okudum, sonra da filmi tekrar izledim.
    ama hep denir ya okuduğunuz kitapların filmini izlemeyin diye doğru yani:)) çok yavan geliyo insana. bu konuda tek istisna yüzüklerin efendisi galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı önce okursam evet film yaban geliyor, hata edip filmini izlediysem kitabın heyecanı kaçıyor.Yüzüklerin Efendisi'ni okumadım, hatta tüm seriyi izlemedim tam olarak :)

      Sil
  6. Okumadım ama ilham olduğu Ezel'i çok beğenerek izlemiştim:)
    Okumak lazım.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  7. Bunu ben de okumuştum ve bayılmıştım.
    Filmde geçen repliği kitapta görememek üzmüştü ama beni.

    "Ben tanrıya inanmam."
    "O sana inanıyor."

    YanıtlaSil
  8. Kitabı okuyalı epey olmustu sayenizde söyle bir hatırlatma yaptım kendime. Evet di mi, ask, öç, hınç, intikm, dostluk, ihanet insanın islenmemis en temel duygularından ne ararsak var bu kitapta.

    YanıtlaSil