#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Katmer Poğaça Yaptım

4 Mayıs 2012 Cuma

Katmer Poğaça Yaptım


Yeğenler Un tesadüfen keşfettiğim muhteşem bir un:)

Önce 20-21 gr yaş mayayı (1 küp mayayın yarısı) azcık ılık suyla eritip içine 2 çay kaşığı şeker
karıştırıp 15 dk beklettim.sonra diğer malzemelerle beraber hamur yoğurdum.



malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay  bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine olacak)
2 çay kaşığı tuz
Aldığınca un (yaklaşık 4 su bardağı)




Sonra hamuru 8 eşit parçaya böldüm.bir parçayı 1 karış civarı açıp üzerine margarin sürdüm.Sonra ikinci,üçüncü ve dördüncü bezeyide üstüste koydum aralarına margarin sürerek.



Açabildiğim kadar açıp.Sigara böreği ypack gibi 16 parçaya böldüm.KAlın tarafa harç koyup sardım
(Beyaz peynir,kaşar,maydonoz,baharat)
 Üzerine yumurta sürüp,






Kızarana kadar pişirdim:)

Diğer 4 bezeyede aynı işlemi yaptım.Birsürü poğaçam oldu.Komşuların bekleyen tabaklarına kondu ,yola çıktılar:) Hepsi değil tabi:)  Basit bir tarif denemeyen varsa tavsiye edilir.


4 yorum:

  1. Ooo:))eline sağlık, afiyet bal olsun bu arada şekli de çok güzel, poğaça sıksık yaparım, iki gün önce yapmıştım az önce bitti kahvaltıda:))yalnız benim poğaçalırımın görüntüsü bu kadar güzel olmuyor..bir de ben kolesterol yüzünden sıvı yağ kullanıyorum...tarifi bir çay bardağı zeytinyağ ama sıvı ayçiçek yağı da oluyor...rahmetli annem derdi ki, "koç koç et olsun:)))koç koç et olsun:))öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim senin yaptıkların da çok güzel oluyordur ablacım:) tşk ederim.margarini mümkün olduğunca az kullanmak lazım tabi ama hamur işlerine yakışıyor:) ben de kocaman öptüm;)

      Sil
  2. Ellerine sağlıkkk ,
    bende yeğenler un kullanıyorum
    şimdilik memnunum:) sana afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ederim , ben başka bir un kullanıyordum:) tesadüfen aldım çok bendim:)

      Sil