Sonra hamuru 8 eşit parçaya böldüm.bir parçayı 1 karış civarı açıp üzerine margarin sürdüm.Sonra ikinci,üçüncü ve dördüncü bezeyide üstüste koydum aralarına margarin sürerek.
Açabildiğim kadar açıp.Sigara böreği ypack gibi 16 parçaya böldüm.KAlın tarafa harç koyup sardım
(Beyaz peynir,kaşar,maydonoz,baharat)
Üzerine yumurta sürüp,
Kızarana kadar pişirdim:)
Diğer 4 bezeyede aynı işlemi yaptım.Birsürü poğaçam oldu.Komşuların bekleyen tabaklarına kondu ,yola çıktılar:) Hepsi değil tabi:) Basit bir tarif denemeyen varsa tavsiye edilir.
Ooo:))eline sağlık, afiyet bal olsun bu arada şekli de çok güzel, poğaça sıksık yaparım, iki gün önce yapmıştım az önce bitti kahvaltıda:))yalnız benim poğaçalırımın görüntüsü bu kadar güzel olmuyor..bir de ben kolesterol yüzünden sıvı yağ kullanıyorum...tarifi bir çay bardağı zeytinyağ ama sıvı ayçiçek yağı da oluyor...rahmetli annem derdi ki, "koç koç et olsun:)))koç koç et olsun:))öptüm
YanıtlaSilEminim senin yaptıkların da çok güzel oluyordur ablacım:) tşk ederim.margarini mümkün olduğunca az kullanmak lazım tabi ama hamur işlerine yakışıyor:) ben de kocaman öptüm;)
SilEllerine sağlıkkk ,
YanıtlaSilbende yeğenler un kullanıyorum
şimdilik memnunum:) sana afiyetler olsun:)
tşk ederim , ben başka bir un kullanıyordum:) tesadüfen aldım çok bendim:)
Sil