#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:32- Satranç - Stefan Zweig

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Okudum Bitti:32- Satranç - Stefan Zweig

                                       

              Uzun öykü diye anlandırılan bu muhteşem roman özütünü çok beğendim. Hani bazı kitaplar olur 400-500 sayfadır.Okuyup bitirince 200 sayfalık kurguyu uzatmışta uzatmış dersiniz.Bu onun tam tersi.Okuyup bitince 'aaaa bitti :(' dedim.Zevkle okudum.Bir önce okuduğum kitabın bazı bölümlerinde de satranç geçiyordu.Peşpeşe okuyunca daha zevkli geldi bana.

                     Kısaca Stefan Zweig'in okuduğum ilk kitabı ama gerçekten resmen uzun öykü değil konsantre roman:) Çok beğendim.Stefan Zweig okunulası yazarlar listemde artık. Ayrıca Zweig 'in eşiyle beraber intihar etmeden önce yazdığı son kitap olduğu için derin anlamlar aranabilir.

                                 Amerika'dan Arjantin'e doğru yapılan bir  gemi yolculuğu sırasında oynanan satranç maçlarını anlatıyor kitap. Dünyaca ünlü şampiyon  Mirko Czentovic de yolcular arasındadır ve kısa sürede herkes duyar , kahramanımız da şansını denemek ister. Bu arada sahneye Dr. B de dahil olur.



                                Bu maçları izlerken Dr. B 'nin neden ve nasıl satranç öğrendiğin, gemiye neden bindiğini okuyup , şaşırıp , merakla bir sonraki sayfada ne olacak derken kitap bitiveriyor.


...Bir insan kendini ne kadar sınırlarsa, öte yandan sonsuza o kadar yakın olur; işte böyle görünüşte dünyadan kopuk yaşayanlar, özel yapıları içinde karınca gibi, dünyanın tuhaf ve eşi benzeri olmayan bir maketini kurarlar.



7 yorum:

  1. Bu kitap ayrıca 1001 en kitaptan brisiymiş, ben de çok merak ediyorum bakalım bana ne zaman kısmet olacak okuması...

    YanıtlaSil
  2. 1-2 saatte okunan ama çok daha fazla zevk veren bir kitap.En kısa zamanda okuman dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba canım. Ben çekiliş hakkında yorum yapmak istiyorum. :) Diyeceksin ki ne alaka, neden çekiliş postuna değil de buraya yapıyorsun yorumunu. :) Aslına bakarsan tamamiyle olasılıklar açısından. Random.org'da ilk 5 kişinin çıkma olasılığı biraz düşük ya o açıdan biraz bekliycem. Ne şeytanım ama. :)) Şaka bir yana ben Random'la yapmayacağım çekilişi, yorum yapan 1'ci ve sonuncu kişiye haksızlık oluyor gerçekten. Neyse canım, gelelim çekilişine. Merakla beklediğim bir çekilişti senin ki, hem başlıkta yazdığın gibi pek de ufacık sayılmaz hani :) Yığınla hediye vermişsin. Ben de kitap ayracı, süs püs, cıncık bıncık birşeyler ekleyeceğim çekilişime ama kazanan kişiye sürpriz olacaklar. Hayırlı olsun canım. Harika bir çekiliş olmuş. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnş. ben kazanırım dedim içimden:) Aslında haklısın random konusunda.olmazsa klasik kağıtlı kuraa çekeriz:)

      Sil
    2. Ben öyle yapacağım canım. Random sadece ortadaki yorumları şanslı kılıyor. İlk beş ve son beş yorumcunun pek şansı olmuyor. :(( Çekilişe sadece 10 kişi katılmışsa ayrı :) Böyle birşey de olmayacağına göre en iyisi kimsenin hakkını random'a emanet etmeden klasik kağıt çekilişi. ;)

      Sil
    3. :) Evet hem emek harcamış oluruz:)

      Sil
  4. Ben de çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil