#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:30 - Çeçen Masalları - Tarık Cemal Kutlu

15 Mayıs 2012 Salı

Okudum Bitti:30 - Çeçen Masalları - Tarık Cemal Kutlu

                                         

       Masal, efsane, destan okumayı çok severim. Çeçenistan'la Çeçenlerle ilgili yazılı eserlerin hepsini çok seviyorum. Kitabı zevkle okudum. İçindeki masallardan biri Sibirya Masalları isimli kitapta olan bir masalla çok benziyordu. :)


               Kitabın arka kapağındaki yazıyı paylaşayım:



     Değerli araştırmacı TARIK CEMAL KUTLU 'nun Çeçence'den çevirdiği bu masallar, özellikle Çeçenler başta olmak üzere bizlere Kafkas halklarının engin kültürünü yansıtıyor. Ülkemizde maalesef Kafkas  halklarının kültür ve tarihi konusunda yeterli sayıda eser yok. Bu kitap ve beraberinde yayınladığımız Çeçen Nart Efsaneleri, bu konuda bir eksikliği giderecek ve Kafkas halklarını tanımamızda bizlere yardımcı olacak eserler olma özelliği taşıyorlar.



8 yorum:

  1. Okumadım ama aklıma düşürdün şimdi:))

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severim destan, efsane okumayı.öneri için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Çeçen Nart efsanelerini de okuyacağım en kısa zamanda.Daha önce Temel Keşoğlu'nun farklı ülke masallarından birkaçı okumuştum.Rastlayınca hoşuma gidiyor butür eserler de:)

      Sil
  3. Bu tür kitaplar insana büyük genel kültür de kazandırıyorlar değil mi? Kafkas kültürünü ben de hiç bilmem, hayalmeyal aklımda eski Türk filmlerinden Şeyh Şamil geldi sadece..teşekkürler arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet basit bir masalda bile yaşam biçimleri hakkında ip uçları olabiliyor.:) Örneğin bu kitapta bearem diye yazılmış olan bizim biirim dediğimiz bir kahvaltılıktan bahsediliyor birkaç yerde.Aklıma geldi,çocukluğumu hatırladım.Anneannem rahmetlinin evinde kahvaltıda yediğimiz yağlı ya da süt kaymaklı biirimleri hatırladım.Hem sevindim ,hem üzüldüm.:S

      Sil
  4. selam, halk destanları gerçekten okunmaya değer. Bende ara ara Nart destanına bakıyorum. Bulabilirsen okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Çeçen Nart Efsaneleri'ne başladım şimdilik:) Biraz ağır ilerliyor ama sevdim:)

    YanıtlaSil