#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 71 : Kadın Yazarlardan Savaş Öyküleri

25 Haziran 2016 Cumartesi

Okudum Bitti - 71 : Kadın Yazarlardan Savaş Öyküleri


                  
               Herkese yeniden merhaba. Hazır kahvemi içiyorken,  okunup bekleyen kitaplarımdan biri olan Kadın Yazarlardan Savaş Öyküleri 'ni de buraya yazayım dedim. 
                 

                  Yirmi beş kadın yazardan savaşa dair öyküleri bir araya getirip güzel bir kitap hazırlamış Sevgili Halil Gökhan. Kimileri gerçek savaşlara dair, kimileri kendimizle, kimileri de çevremizdekilerle olan savaşlara dair farklı farklı öyküler. Emin olmamakla birlikte yirmi beş yazarı da ilk defa okumuş oldum. Çok etkilendiğim , sevdiğim öyküler oldu. Zaten ben öykü okumayı çok seviyorum.


Kitap da yer alan yazarlar ve öyküleri şu şekilde :

♥Alana Beril - Armina
♥Anuşka Şahiner - Dönsün Dünya
♥Aycan Türk - Kukla Oynatıcısı Mutlu Sonları Sevmez
♥Aydan Gündüz- Karanlığın Sesi
♥Birsen İnanç - Tüm İnsanlığa Bir Not
♥Candan Selman - Komşu
♥Çiğdem Keskinbıçak - Öykünme
♥Ebru Gökçe - Savaşçı
♥Eda Geven - Teyzemin Doğum Günü 
♥Elif Karaca - Şer
♥Emine Ebru - Savaşın Kıyısında
♥Gülnaz Kızıldağ - Yol Boyu Acıları
♥Gülru Pektaş- Köprüde
♥Hülda Öklem Süloş- Bir Zamanlar Işık ve Rüzgâr
♥Melis Olçum - Sanki
♥Mukadder Kayhan - Mevsimler
♥Nuran Budak Akrei - Bir Dönüm Noktası
♥Özlem Tüm - Savaş
♥Raşel Rakella Asal - Akhilleus ile Panthesileia
♥Selma May- Çanakkale
♥Sıdıka Sarpen Pabuçcu- Vatanım Ne Tarafta
♥Suna Baykam- Kan Çiçeğim
♥Şirin Parkan - Koşu
♥Vuslat Erkmen- Düdük ve Hayalet
♥Zeynep Esra - Efsun Ateş Kül





...'' Hayat işte. Bir gülersin, bir ağlarsın. Bir gün dostsundur sonra bir bakarsın düşman. Çok acılar yaşandı. Ha Rus cephesi, ha Yemen, ha Samatya, ha Kıbrıs. Her yerde savaşın, öfkenin acısı aynı. İnsan, her yerde aynı.''
                 ♥Candan Selman - Komşu



... İnsan kaçarken ne alırdı ki yanına:
Mantık?
Kararlılık?
Vazgeçiş?
Para?
Elbise?
Ayakkabı?
Keşke?
Belki?
Hepsi?
Hiçbiri?
                   ♥Çiğdem Keskinbıçak - Öykünme




... İnsanlarla arası oldum olası iyiydi. Dostluk hayatta en değer verdiği kategori olduğundan, yaşamındaki köklü dostluklar sabit kalmıştı. Ha bir de kedileri, çocukluğundan beri büyük bir aşkla sevdiği kedileri, yanından hiç ayırmadığı şifa topları, onun tüm yaşamı boyunca en belirgin eşlikçileriydi.
                        ♥Ebru Gökçe - Savaşçı



... Leyla, Bosna Savaşı'ndaki birçok kadın gibi ölümden önce tecavüzü de yaşamıştı. En kötüsü de buydu. Düşmanlarına savaşla bir zulmü yaşatmakla kalmayıp ölümden önce işkencenin en beterini de yaşatıyorlardı.
                          ♥Eda Geven - Teyzemin Doğum Günü 



... Hani kaderi ellerindeydi ya, düpedüz yalandı. İnsan doğacağı coğrafyayı, ana-baba- kardeş diyeceği insanı, kimliğini seçemiyordu. Sonrasında seçtikleri: okulu, mesleği, eşi... Kısacası hayatı, tamamen seçemediklerine bağlıydı. Seçti sandıklarını, seçemedikleri dayatıyordu esasında. Kişi ne kadar farklı bir hayat seçerse seçsin, aslı, özü peşini bırakmıyordu.
                           ♥Elif Karaca - Şer



... Bazen binlerce kelimeyle susarız. Dilimiz artık dönmez bir daha.
                          ♥Mukadder Kayhan - Mevsimler



... O gözyaşları, hani o aktığında kadının zayıflığı olarak görülen gözyaşları, onlar gerçekten kadının zayıflığıdır. İçindeki gücün kudretini bilmemek nedeniyle akarlar çünkü. Kadının duyarlı yanı ona hata da yaptırır çünkü. Gücü olan şey aynı zamanda zayıflığıdır. Aşırı şefkat boyun eğmeye, fazla anlayış itaate, masumiyet kolay kandırılmaya, aşk incinmeye neden olur. Bunlara sahip olup zararını görmemek mümkün müdür? Şefkatli olmak ama terk edebilmek, sonsuz anlayışa sahip olmak ama yine de kafa tutabilmek, masumiyetini kaybetmeden inanmak, incinmeden aşık olmak...
                            ♥Şirin Parkan - Koşu






 KAFE KÜLTÜR YAYINLARI

Hazırlayan: Halil Gökhan
256 Sayfa
2014






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder