#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -134 : Sende Tanrıyı Gördüm || W. Grace Tugend

26 Ekim 2014 Pazar

Okudum Bitti -134 : Sende Tanrıyı Gördüm || W. Grace Tugend





                              Optimum Kitap 'ın sosyal medya hesaplarında çok sık gördüğünüz , oldukça ilginç bir şekilde tanıtımı yapılan Sende Tanrıyı Gördüm kitabını , okuma şenliği polisiye / gerilim kategorisi için okumaya başladım. Yine migrenden dolayı ancak iki günde bitirebildim.


                              Her ne kadar romantik polisiye dense de bence oldukça fantastik bir polisiye. ( Yani illa polisiye ise :) ) Bazı yazarlar kitaplarında bazen şizofren olurlar , bazen derviş , bazen de başka başka şeyler. İşte yazarımız bu kitabında hayal gücünü zorlamış ve '' Tanrı '' olayım demiş. Steve Oedekerk, Mark O'Keefe ve Steve Koren 'in senaryosu sayesinde Morgan Freeman  Tanrı olmuşken , Tugend neden olmasın ?  


                                Kaçırılan kızlar , gizemli mektuplar, apansız gelen ziyaretçiler ile başlayan kitap , kıtalar arası yolculuklarla ilerliyor. Öjenizm , masonluk , dinlerden tutun da Mozart 'a , Goya 'ya , altın orana ve birçok farklı kavrama ait detaylı bilgiler içeriyor kitap,  romanda geçen karakterler ve olaylar ve yasaklı olması da tamamen hayal ürünü uyarısını da yazayım.  Bakalım ilerleyen günlerde kitapla ilgili gelişmeler olacakmış. :) 




... Mary ileri görüşlü biriydi. Sivil toplum örgütlerine , demokratik toplantılara ve toplumun ileri gelenlerinin seminerlerine, kongrelerine katılırdı. Kendisini sadece insan olarak tanımlıyordu ve insan olmak için şucu bucu olmaya gerek olmadığını, düşüncesi ne olursa olsun kimsenin incitilmemesi ve tüm renklerin bir arada barınması gerektiğini düşünüyordu.



... - Antik Çağ filozoflarının ortaya atmış oldukları idea üzerine gittikçe yükselen bir bina yapılmış diyebilirim. Geçmişte haberleşmek ve gönderilen haberin gizliliğini korumak güçtü. Bu yüzden geçmiş dönemlerde çok çeşitli şifreleme teknikleri ortaya çıkmıştır. Adına kriptoloji dediğimiz bir bilim haline gelmiştir. İlk insanlar gönderecekleri mesajı köle bir kızın saçını tıraş ettikten sonra kafasına yazarlardı ve saçlarının uzaması beklenirdi. Saç iyice uzadıktan sonra mesaj gönderilirdi. 
                                                                     / Ranier



... Londra 'da bir otel odasında, ellerinde sadece sayılar ama dışarıda onları bekleyen asırlardır gizli kalmayı başarmış bir örgüt vardı.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder