#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 47 : Menekşe Kokulu Hikayeler || Hazırlayan : Ender Haluk Derince

23 Nisan 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 47 : Menekşe Kokulu Hikayeler || Hazırlayan : Ender Haluk Derince







                                      Menekşe Kokulu Hikayeler bir oturuşta bitirilebilecek , bazen güldüren ,benim içinse genelde gözlerimi dolduran hikayeler içeren şeker bir kitaptı. 


                                      69 adet hikayeden oluşan kitapta , her hikaye öncesi çeşitli yazar ve düşünürlerden çok güzel alıntılara yer verilmiş. Güzel keçe süslü ayracı ve mis gibi menekşe kokusu da cabası. Çocukken kullandığım not defterlerini hatırlattı bana. Buram buram kokuyor. Hatta odayı bile doldurdu kokusu , kitaplığımı açınca , vanilya kokusu alırdım hep mumlarımdan dolayı. Artık menekşe kokuyor :)  


                                      Ender Haluk Derince tarafından hazırlanan bu 69 hikayenin hepsini olmasa da çocuğu daha önce duymuştum ya da okumuştum ama tekrar okumak yine duygulanmama sebep oldu.  Kıssadan hisselik hikayeler , arka kapakta da dediği gibi ; '' Hayata bir bardak çay molası ''vermek isteyenler için  birebir.




... '' Görüyorsunuz ki affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkûm ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, hâlbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.''



        '' İnsanların da yan etkileri var. Bazıları başını döndürürken, bazıları mideni bulandırabiliyor.''
                                                                                - Nicanor Parra  




                                                               YAKAMOZ KİTAP

                                                             10. BASKI NİSAN 2014

                                                                   391 SAYFA 

                                                    Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı 

2 yorum:

  1. Bir de şimdi bunun "Papatya Kokulu Hikayeler"i çıkmış.En sevdiğim çiçek,bunu okumasam bile onu mutlaka okumak istiyorum hihi :))

    YanıtlaSil