#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 3: Beyaz Kasımpatı || Mary Lynn Bracht

25 Ocak 2019 Cuma

Okudum Bitti- 3: Beyaz Kasımpatı || Mary Lynn Bracht





          Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı annemin tavsiyesi Beyaz Kasımpatı. Benden önce okuyup elindeki bitince bunu da oku dedi. :) Anne sözü dinlemek lazım hemen başladım okumaya. Severek okudum ama aynı zamanda zor da okudum çünkü çok çok üzücüydü. 

        

      
          1943 yılında Japon işgali altındaki Kore'de zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan ailelerden birinin on altı yaşındaki kızı Hana, annesiyle beraber dalgıçlık yapıp ailesini geçindirmeye çalışıyor. Bir gün küçük kardeşini kurtarmak için Japon askerlerine esir düşer ve çook çok korkunç şeyler yaşar. Mançurya'ya oradan da Moğolistan'a uzanan her anı acılara dolu hayatını okurken gözlerim doldu sık sık.

         2011 yılında ise Güney Kore'de Emi'nin yaşadıklarına tanık oluyoruz. Acı dolu geçmişini kalbinde taşıyan ve artık yaşlı bir kadın olan Emi'nin herkesten sakladığı sırlarını ortaya dökme zamanı gelmiştir. 

        Çift zamanlı ilerlemesi sayesinde daha da ilgiyle, merakla ve hep bir buruklukla okudum. Gerçeklere dayalı bir kurgu olması daha da iç acıtıcı. İnsanların ne kadar zalim olabileceklerini ne yazık ki biliyoruz. Savaşlar çok kötü, keşke hiç olmasa... Daha da önemlisi keşke ekmeğini yediği ülkeye ihanet eden insanlar yok olsa... Neyse okuyun bence çok güzeldi.




''Acı, iyi bir öğretmendi...''


''Düşünmemek çok daha kolaydı, yokmuş gibi davrandığında aynı şeyleri defalarca yaşamak zorunda kalmıyordu.''


''Bir gün babası siyasi şiirlerinden birini okuduktan sonra kelimeler çok güçlüdür demişti. Ne kadar çok kelime bilirsen o kadar güçlü olursun. Japonların kendi dilimizi yasaklamasının sebebi de bu. Kelimelerimizi kısıtlayarak gücümüzü azaltıyorlar...''



ARKADYA YAYINLARI

Çeviren: Dilek Parsadan
1. Baskı Aralık 2018
392 Sayfa



5 yorum:

  1. Ağlayacaksam şu ara biraz bekleyebilir ya kış geçsin bahara okurum ben bunu

    YanıtlaSil
  2. Gerçek yaşam hikayeleri çok dokunuyor. :(

    YanıtlaSil
  3. bende aldım şubatın ilk kitabı olarak okunacak...

    YanıtlaSil
  4. gerçekten cok etkileyici üzülerek okudum ama elimden bırakamadım

    YanıtlaSil
  5. Bugün aldım kitabı bakalım neler olacak

    YanıtlaSil