#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Gılgamış Destanı

11 Ocak 2019 Cuma

Gılgamış Destanı





                    Kitap seven herkese yeniden merhaba. Senenin sonunda okuduğum kitapları bloga not almaya üşendiğim için birikti, zaten Aralık ayında da ondan az kitap okudum. Her türlü tembeldim yani. Gılgamış Destanı da onlardan biriydi. Hakkında kulaktan dolma, oradan buradan okunma bilgilerim vardı. İlk defa baştan sonra okumuş oldum.

          İnsanoğlu'nun ilk yazılı ürünü, ilk başyapıtı kabul edilen Gılgamış Destanı'nı  okumuş olmak çok güzeldi. Düşününce hayranlık uyandırıcı. Kil tabletlere yazıldığı için zamanla zarar gören ve insanoğlunun yıkıcı gücü yüzünden de tamamına ulaşmanın artık imkansız olduğunu bilmek de aynı oranda üzücü. 

         Gılgamış ve Enkidu'nun geçmişten gelen maceralarına dahil olmak zamanda yolculuk yapmak gibiydi. Ve güce, ölümsüzlüğe olan isteğin çok çook eskilere dayandığının bir kez daha farkına varmanızı sağlayacak. Hepimizin bildiği Nuh Tufanı'na rastlamak da ilk duyduğumda kafa karıştırıcı gelmişti.



     Kitap çok özenli hazırlanmış. Başlamadan önce doyurucu bilgiler var. Arka kısımda da ufak bir kaynakça. Sayfa sonlarındaki dipnotlar da faydalı. Güzel. yoğun biraz yorucu bir okuma oldu. 



TÜRKİYE İŞ BANKSI KÜLTÜR YAYINLARI

Çeviren: Sait Maden
7. Basım Nisan 2018
140 Sayfa


1 yorum: