#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Birtakım Çocuk Kitapları (2018)

11 Ocak 2019 Cuma

Birtakım Çocuk Kitapları (2018)





                 Kitap seven herkese merhaba. 2018 yılının son yarısında çok severek çocuk kitapları okudum. Hem de sesli okudum, çok keyifli oldu. Bunlar da onlardan paylaşmaya fırsat bulamadıklarım. 

      Anadolu Efsaneleri: Yalvaç Ural'ın yazıp Haslet Soyöz'ün resimledirdiği konsantre bir kitap. Kısacık kısacık özetlenmiş efsaneler.

Kitapta bulunan efsane ve öyküler şunlar:
Bir Boğaziçi Efsanesi: Boğaziçi ya da Buzağı Geçidi

Kavak Kayaları

Örümcek Kız (Arakhne)

Bir Çanakkale Efsanesi: Hero ile Leandros

Marsyas- Apollon Müzik Yarışması

Telephos Efsanesi

Gordion

Philemon ile Baukis

Selene ile Endymion

Dünyadaki İlk Güzellik Yarışması

Eros ile Psykhe

Amazonlar

Kykloplar

Kybele

Priapos

Bellerophontes ile Khimaira

İda/ Kaz Dağı

Çobanların Tanrısı Pan

Sisyphos Efsanesi

Yedi Uyurlar Efsanesi

Gyges Efsanesi

Kassandra Efsanesi


YAPI KREDİ YAYINLARI
11. Baskı Ağustos 2018
122 Sayfa



   Tekir Kedi ile Kırlangıç Hanım
Bir Aşk Hikâyesi de Jorge Amado tarafından yazılan bir kitap. Carybe tarafından resimlenmiş. İnci Kut çevirmiş.  Yazar kitabı 1948 yılında oğlu bir yaşını bitirdiğinde, ilerde okusun diye doğum günü hediyesi olarak yazmış. 1976 yılına kadar unutulup kalmış, oğlu tesadüfen bulup Carybe de daktiloyla yazılmış hikayenin üstüne resimler yapınca eee artık kitap olsun demişler. :)
      Herkesi korkutan, huysuz, asabi, acımasız olduğu düşünülen Tekir Kedi'nin, küçük Kırlangıç Hanım'a olan imkansız aşkını ve etkilerini okuyacağınız bir kitap. Yazarı da ilk defa okudum. Tarçın Kokulu Kız ve Mucizeler Dükkanı isimli kitaplarını da okumak istiyorum.

''Mutluluk, geçmişin anılarından daha başka şeylerle beslenmek ihtiyacındadır; geleceğin düşlerine de gereksinim duyar.''

KIRMIZI KEDİ YAYINLARI
1. Baskı Haziran 2018
144 Sayfa





Üçüncü kitabım Rudyard Kipling 'in yazdığı Orman Kitabı. Kipling'i Adam Olmak isimli şiiriyle duymuştum yıllar önce. Sonra Dilek Evi isimli kitabı okudum. Hakkındaki yazım burada. Daha sonra Korkusuz Kaptanlar ve Kim isimli iki ayrı çocuk kitabını okudum, haklarındaki yazım burada. Bu kitabı daha önce almıştım ama en sona kaldı. bir vesileyle okudum. Orman Kitabı'nı çoğumuz duymuşuzdur . Film, çizgi film ya da oyunlar sayesinde. Kitabı alırken de başlarken de Mowgli hakkında bütün bir hikaye olacak sanıyordum. Öyle olmadı, keşke öyle olsaydı.
     Mowgli'ye dair bölümler haricinde kitapta olan öyküler:

Beyaz Fok Kotick

Rikki-Tikki-Tavi

Fillerin Arasındaki Toomai

İmparatoriçe'nin Uşakları

    Aslında diğer hikayeler de çok güzel ama Mowgli'ye şartlanınca, yarım kalmış gibi hissettim. Yine de güzeldi. Yayınevinden de ilk defa bir şey okudum ve sevdim. Seriden başka kitaplar da alabilirim.

ÇOCUK GEZEGENİ
Çeviren: Efe Erdal
1. Baskı 2017
240 Sayfa





    Son kitabım da Uykudan Önce 10 Klasik Masal
      Baskısı, cildi, resimleri çok güzeldi. Gerçekten küçük çocuklarınıza uyumadan önce okuyacağınız kısalıkta, özet masallar.

Kitapta bulunan masallar:

Külkedisi

Çirkin Ördek Yavrusu

Fareli Köyün Kavalcısı

Kırmızı Başlıklı Kız

Hansel ve Gretel

Pamuk Prenses

Parmak Çocuk

Cesur Terzi

Çizmeli Kedi

Pinokyo

    Küçük canavarlara çok güzel bir hediye olur. 


İNDİGO KİTAP
1. Baskı Kasım 2016
168 Sayfa


1 yorum:

  1. Özet masal olması çocuklar için daha iyi. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil