#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-74: Masaldan Öte Melete || Kat Howard

1 Haziran 2017 Perşembe

Okudum Bitti-74: Masaldan Öte Melete || Kat Howard






            Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı Misis Kitap'ın ikinci kitabı olan Masaldan Öte Melete. İlk kitapları Kusursuz Evcil'i severek okumuştum. Yazısı için tık tık

       Masaldan Öte Melete çıkmadan önce, Misis Kitap İnstagram hesaplarında kapak görselini parça parça paylaşıp heyecan yaratmıştı. Adına dair tahminlerimin hiçbiri tutmadı.  Ve güzel bir sunum setiyle elime ulaştı. Bayıldım.




        Kitabı tek başına satın alabildiğiniz gibi bu şekilde (yeşil büyük mum hariç, o benim) satın alabilirsiniz. Birçok satış sitesinde bu şekilde satışa sunulmuş. 

        Büyüsünü bozmadan kenarından köşesinden bahsedeyim. Melete ne acaba ya da kim diye düşündüm görür görmez. Melete , sanatçılar için olan bir okul. Yetmiş beş yıl önce kurulmuş, seçkin mezunlar veren, sanatçıların yeteneklerini geliştirdikleri ve daha önce Melete 'den yolu geçmiş branşında ün yapmış isimlerin bir nevi özel hocalık yaptığı bir okul. 

           Sanatçılar okuluna adını veren Melete, kardeş olan üç Yunan perisinden biriydi: Aoide (şarkı), Mneme (hafıza) ve Melete (uygulama). Yani kardeşlerden en küçüğü. Okulun kurucuları burayı yeni yetişmekte olan sanatçıların, dış dünyanın müdahalesinden uzakta, sadece sanatlarını yapabilecekleri bir yer olarak tasarlamıştı.


         Marin ve ablası Imogen de Melete'ye kabul edilen seçilmiş kırk kişinin içindedirler. Dokuz ay boyunca her şey bir dahil otelde kalmış gibi konaklayıp sanatlarını geliştirmeye çalışacaklardır. Marin aktif olarak sahne alan başarılı bir dansçıdır, Imogen ise yazar. En son 16 yaşındayken Imogen evi terk etmeden önce birbirlerine yakın olan kardeşler, aradan geçen on yıldan sonra Marin 'in isteğiyle başvuru yaparlar ve ikisi de kabul edilir. Böylece uzun zaman sonra aynı çatının altında kalmaya başlarlar. Imogen'ın evi terk etmesine anneleri sebep olur. Anneleri, 'kötü anne' tabirinin sözlük karşılığı olabilecek kapasitededir. Kızlar için Melete her anlamda bir fırsat olacakmış gibi görünüyor. Ama gerçekten öyle mi olacak acaba? :) 

          Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu gibi olmasa da Melete de yabancı gözlerin gördüğünden çok daha fazlasıdır. Imogen ve Marin 'in de bunu fark etmeleri çok uzun sürmez. Başarıya ve aşka çok yakınlarken, hayallerindeki geleceğe kavuşmak için çok büyük bir bedel ödemeyi göze almaları gerekmektedir. Ve  bursiyerlerden sadece birisi bu büyük bedeli ödeyerek hayallerine kavuşabilecektir. 

           Ruhunu şeytana satma fikri gibi, harika bir gelecek için nelerden vazgeçerdiniz?  Çok severek okudum kitabı. Büyüler, periler, gizemli olaylar... Daha fazla anlatıp büyüyü bozmayayım. Imogen'in masall
arını da çok seveceksiniz. Belki masallara bakışınız bile değişebilir. :) 




             
    Sunum setinin içinde bu harika defter, tüylü kalem, Türk kahvesi, kahve ve karamel gibi kokan harika bir mum var. Kitabın yeşil ağırlıklı dış kapağı da (şömiz) iç kapak tasarımı da çok güzel. Bölüm başlarında da harika görseller var.  Doğum günü hediyesi olarak böyle bir paket alsam sevinçten yaşlanmazdım. :) 




... Birisi bana 'hayalindeki yazar okulunu çiz' dese, tam da böyle bir yer çizerdim.


...Geçmişiniz koridorun sonundan size bakarken, sırtını dönmek ya da onu yok saymak zordur.


... İnsan tüm yaşadıklarına rağmen, kendisine hep ''daha kötüsünün mümkün olabileceğini ama henüz olmadığını'' söyleyerek devam etme ve kendini avutma içgüdüsüne sahiptir. Eğer şiddete maruz kalmışsanız, başka yerlerde çok daha kötüsünü yaşayan birilerinin mutlaka var olduğunu düşünürsünüz. Kendinize bunu söylemenin insanı rahatlatan korkunç bir tarafı vardır.


... İnsanlar çirkin bir gerçekten çok, güzel bir yalana inanmayı tercih ederler.



... Söylediğiniz zaman yalnızca sizi kesmekle kalmayan, dinleyeni de bıçaklayan bazı gerçekler vardır. Yaraları hiç açmamak en iyisidir...



... Geçmişimiz peşimizi bırakmaz. Ama geçmişin hayaletleri bazen dostça yaklaşır ve yanlarında taşıdıkları anılar da hem acı hem tatlıdır.




MİSİS KİTAP

Çeviren: Özden Umut Akbaş
1. Baskı Mayıs 2017
380 Sayfa


4 yorum: