#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 129: Setna Yükseliyor: Lanetli Mezar || Christian Jacq

19 Kasım 2016 Cumartesi

Okudum Bitti- 129: Setna Yükseliyor: Lanetli Mezar || Christian Jacq






                    Herkese merhaba. Gecenin kitabı Antik Mısır'dan. Yazarın Ramses serisini duymuştum ama okumadığım için detaylı bir fikrim yok. Bu kitapta Ramses 'in oğulları etrafında dönüyor ve evet serinin ilk kitabı. İkinci kitabı oldukça merak ediyorum çünkü adeta zurnanın zırt dediği yerde bitti. Bakalım neler olacak...


                     Kötü bir büyücü , kara büyüyle bağlanıp saklanan bilgilere ulaşarak antik bir vazoyu ele geçirir. Ramses 'in egemenliğine son vermek, kötülüğü başlatmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Kötü büyücü emellerine yavaş yavaş yaklaşırken, biz Ramses 'in oğulları Ramesu ve Setna ile tanışıyoruz. Birbirlerinden son derece farklı olan iki kardeşin aralarında Ramesu kaynaklı ufak pürüzler vardır. Daha doğrusu Ramesu , kardeşi Setna 'yı kendisine rakip görüp kıskanır. Sürekli takip ettirir. Setna 'nın istediklerinin, planlarının  Ramesu 'nunkilerle hiç ilgisi yok.  O okuma sevdalısı bir katip. 

                  Ve bu iki kardeşin arasında kalacak olan güzel Seket. Güçlü, hırslı Ramesu 'nun evlilik teklifini kabul etmek zorunda mı kalacak, yoksa Setna'nın kalbine mi taht kuracak ? Merak ettiniz, değil mi? Antik Mısır 'da gizemlerle dolu karmaşık bir yolculuğa çıkıp, Lanetli Mezar 'ı kimin açtığını merak etmek güzeldi. Hem şaşırttı da beni. Sade, basit bir dille anlatılmış. Kolay okunan bir kitaptı. 
İllüstrasyonlarla da süslenmiş kitap yer yer. 






... Güzel İset'in ikinci oğlu okuyup yazmaktan başka bir şeyle ilgilenmiyordu. Üstün yetenekleri olduğu herkesçe kabul gören bu oğlanın tek hırsı, bilgi birikimini arttırmak ve geleneklerin koruyucusu ve eski imparatorluğun başkanti Memfis'in Tarısı Ptah'ın hizmetinde bir din adamı olmaktı.
    Kendisi de kraliyet kâtibi olan Ramesu kardeşinin bu tutkusunu hiç paylaşmıyordu; dünya hareket halindeydi, Mısır herkes için çok iştah açıcı bir avdı, refahı ve güvenliği korumanın tek yolu, güçlü bir ordudan geçiyordu.




... İlk hanedandan bu yana hayatın sırrını muhafaza etmiş olan bu vazo, bundan böyle, büyücünün müdahalesi sayesinde ölüm saçacaktı.



... Kilitler kırılmış, kapı açılmıştı; mabet boştu.




... ''Bulunduğu büyülü bölgeden dolayı 'lanetli mezar' adıyla bilinen bir mezarın dibine gizlenmiş olan Mühürlü Vazo, insan erişiminden uzaktaydı. Onun tamamen ulaşılmaz olduğunu düşünüyorduk ve bu, ölümcül bir hata oldu. Mezar saldırıya uğradı ve kraliyet âlimlerinin koyduğu çok sayıda engele rağmen hırsız hazineyi almayı başardı. Bir hazine ki, yanlış kişilerin ellerinde en korkutucu silaha dönüşebilir. ''




... ''Hırs daima içinde zalimlik taşır.''






NEMESİS YAYINLARI 

Çeviren: Alkım Uraz
Kasım 2016
286 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder