#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 59 : Kan Şarkısı || Kuzgunun Gölgesi #1 || Anthony Ryan || Yorum & Alıntılar + ÇEKİLİŞ

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Okudum Bitti - 59 : Kan Şarkısı || Kuzgunun Gölgesi #1 || Anthony Ryan || Yorum & Alıntılar + ÇEKİLİŞ








                           Kuzgunun Gölgesi serisinin ilk kitabı Kan Şarkısı 'nı mevsim geçişlerinde migrenin gölgesini tüm yoğunluğuyla hissetmeme rağmen , keyifle okudum. Merak uyandıran , sırlarla dolu , bol savaşlı , büyülü, tadı damağımda kalan , beni şaşırtacak gelişmeler bulduğum harika bir kitaptı. Devamı için sabırsızlanıyorum.


                          
                     Kitabımız , İmparatorluk Tarihçisi Lord Verniers ile imparatorun tutsağı'' Umut Katili '' diye anılam Vaelin Al Sorna 'nın mecburi yol arkadaşlığı ile başlıyor.  Lord Verniers 'in görevi , Umut Katili 'ne resmi refakat etmek ve  arşivlere girmesi için hikayesini yazmak ve yapılacak düelloyu izleyip Leydi Emeren 'e dönüş yolunda eşlik etmektir.

                    Umut Katili hakkında oldukça ilginç söylentiler vardır. Mesela bakışlarının büyülü olduğu , gerçeği insanın ruhundan çekip alabildiği, hayvanlarla konuşabildiği, İsimsiz'e hükmedebildiği , kılıcının  düşmanlarının kanıyla dövüldüğü için kırılmaz olduğu, atalarının gölgeleriyle iletişim kurup ,büyü ile kötülükler çağırdığı gibi. Böyle olunca başlar başlamaz kim bu ' Umut Katili ' diye derin bir merak içine düşüveriyorsunuz. Verniers ve Vaelin 'in konuşmaları sayesinde geçmişe yolculuklar yapıp , dönüşümlü olarak olanların büyüsüne kapılmaya başlıyorsunuz. 



               
           Vaelin daha 10 yaşunda , annesinin ölümünün acısını yaşarken ,savaş lordu babası tarafından Altıncı Nişan 'a bırakılır. Burada Suret tarafından Usta'ya teslim edilir. Küçücük yaşına rağmen Nişan 'da onu oldukça sert eğitimler , zorlu sınavlar bekler. Çoğu kendisi gibi istekleri dışında bu hayatı yaşamaya mecbur edilen çocuklarla arkadaşlık kurar ve adı üstüne 'Kardeş' gibi olurlar. Artık Nişan 'dan başka , Kardeş 'lerinden başka kimsesi yoktur. Nişan 'da başarılı olup , tüm zorlu sınavları geçerlerse çetelerle savaşacaklar eğer ölmezlerse on beş sene sonra isterse egemenlikleri verilecek ya da kendi Nişan 'larına dönüp eğitmen olabileceklerdir. Eğitimleri ve sınavları sayesinde hem güçlenir hem de bazı sırları çözmeye başlar zamanla. Bu arada Nişandakilere bir haftalık eğitim için seçtikleri diğer Nişan'lara ziyaret şansı verilir. Vaelin 5. Nişan 'ı , Şifa Nişan'ını tercih eder ve burada Sherin ile tanışır.


                    Nişan 'daki son sınavında 3 suçlu ile  dövüşüp onları öldürmesi gerekmektedir ve öldürdüğü adamlardan birinin masum olduğunu öğrenmesiyle hain kral Janus ile etkisi uzun sürecek bir pazarlığa girer. Böylece terkedilmiş on yaşında bir çocuk olarak geldiği Nişan 'dan sonra  yükselmesi Diyar'ın Kılıcı olmasıyla başlar . Bundan sonra da hiç hoşlanmayacağı görevlere katlanmak zorunda kalır.  Tüm bu zorluklarında yardımcısı olan Kan Şarkısı 'na sahiptir. ( Zaten çok şey söyledim gerisini okuyup görmeniz lazım )  


                  Köpeği Çizik ve atı Tükürük 'ü de isimlerine rağmen çok sevdim. Bol bol detay içermesine rağmen çok akıcıydı , oldukça kalın ve bol satırlı , dolu doluydu.  İlk başlarda arka kısımda bulunan ek karakterler bölümünü göremediğim için isimler için arada geri dönüşler yaptım , sonradan fark ettim ama o zaman da karakterler oturmuştu kafamda. Kitabın başında bulunan haritalar da fikir veriyor.






... Gücümüz sadakatimizdir . Alaylı bir şekilde gülüp burnundan nefes verdi. Sadakat senin gücün olabilir baba. Benimki sana duyduğum nefret olacak.



... '' Suret bir asker ile savaşçı arasında fark vardır der. Bir asker para ya da sadakat için savaşır. Biz İtikad için savaşırız ve savaş bizim Ayrılmışlar 'ı şereflendirme yolumuzdur.''



... '' Bir kılıç sadece bir kılıçtır. İnsan öldüren kılıç değil , insandır. ''
                                                            - Vaelin



... '' Eğer yeterince korkarlarsa , cahil insanlar her şeye inanır.''
                                                             - Usta Sollis




... '' Benim halkım kuzgunun , değişimin habercisi olduğuna inanır.Kuzgunun gölgesi kalbinden süzüldüğünde hayatın değişir. İyi mi kötü mü kestirmek mümkün değildir. Bizim dilimizde kuzgun  ''Beral '' e , gölge ise ''Shak '' a tekabül eder. Ve sen , İtikad 'a hizmet eden Vaelin Al Sorna , Kuzgunun Gölgesi ' sin.''


... '' İstemek hiçbir şeydir , kader ise her şey. Sen kaderin oyuncağısın , Beral Shak Ur.''
                                                              - Rüzgâr'ın Şarkısı |/ Seordah Sil 'den





... '' Savaş çetindir, kardeş. Yumuşak eğitim yumuşak asker yaratır , ki onlar da yumuşak cesetlerden başka bir şey olmazlar. ''
                                                               - Vaelin



...  İki bin atlıya karşı elli atlı. Yine de bir engerek doğru damarı bulursa bir öküzü bile öldürebilir.



... '' Yirmi bin kişilik bir orduyu , birkaç yüz kişiden oluşan bir orduyla tuzağa düşürmeyi mi planlıyorsun? '' Kont Marven duyduklarına inanamamıştı. ''Ne elde etmeyi bekliyorsun ?''

      Vaelin kapıya doğru yönelmişti bile. ''Keskin tarafı olmayan bir balta , yalnızca bir çubuktur. ''

                      
ithaki


                 

       18 blogger toplandık Kan Şarkısı turu yapıyoruz. İzlemede olun :) Çekilişe katılıp şanslı 4 kişiden biri olabilmeniz için  rafllecopter kutucuğumuzu doldurun gitsin :) Kan Şarkısı facebook sayfasını (tık tık )izlemeye alırsanız seviniriz. 


                                                 
                                                                           İTHAKİ YAYINLARI
            
                                                                              Çeviri : Barış Tanyeri

                                                                               1. Baskı Mayıs 2014
                                                                                        664 Sayfa

a Rafflecopter giveaway

18 yorum:

  1. bende bu kitaba yeni başladım şimdilik iyi gidiyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça detaylı ama alıştıkça akıyor :) Keyifli okumalar.

      Sil
  2. Bugün bir arkadaşım bu kitaptan bahsetmişti, şimdi de senin anlatımını görünce okumadan geçemedim. Ve bugün ikinci kez merak ettim kitabı :) Eline emeğine sağlık.

    Bunun ardından bir de çekilişe katıldım, şanlarım bol olsun :)

    YanıtlaSil
  3. çook istediğim bir kitap :D

    YanıtlaSil
  4. Blogunuzu severek takip ediyorum , herkese bol şanslar :D

    YanıtlaSil
  5. Kitabı okuma fırsatım olmadı daha :)

    YanıtlaSil
  6. 41 kere maşallah canım ya , 150 olur bu yıl sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım , standart hedefim 100 :) Bakalımm.

      Sil
  7. Kitabı daha bugün internette gördüm , çook beğendim konusunu ve kapağını :D Umarım şanslı kişi ben olurum :D

    YanıtlaSil