#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 10 : Sen Daha İyisine Layıksın || Jess McCann

28 Ocak 2014 Salı

Okudum Bitti - 10 : Sen Daha İyisine Layıksın || Jess McCann

Kahve Yayınları




                                   Kişisel gelişim türünün sınırlarına ufak da olsa giren kitapları pek sevemiyorum. Herkesin bakış açısı , hayat görüşü , tercihleri vs. farklı olduğu için başka birilerinin derin düşünceleri beni çok etkileyemiyor. Belki bir gün çok severek okuyorum derim ama o gün bugün değil . Neyse , bu kitap öyle çok derin mevzulara giriş yapan bir gelişim kitabı değil .  



                                  Amerika 'da İlişki Koçluğu yapan Jess McCann 'in ilişkilere dair konularda , yer yer kendi tecrübelerini örnek göstererek , yer yer de müşterilerinin  sorularına cevaplar vererek bizleri aydınlatmasını içeriyor. 

Aşk ve Dil  Tutulması ,

Mesajlaşma , Arama ,

Buluşma,

Sevişme,

Sıkıntılı Durumlar,

Sosyal Medya,

İnternet Aşkları,

Ciddi İlişki,

Doğru Hamleler 


    Başlıklarından oluşan kitabın , en sevdiğim yanı soru - cevap şeklinde ilerlemesiydi. Okurken yazara katıldığım yerler oldu , tabi kültürel farklardan kaynaklanan bizlere abes gelebilecek detaylar da mevcut. Merak edenler okuyabilir.





... Çoğu ilişkilerde yolumuzu deneme yanılma yöntemiyle buluruz. Yanlış bir adım atıp mutluluğumuzu riske atmamak için arkadaşlarımıza , ailemize ve hatta bazen yüce Google 'a bile danışırız. Peki, bunları kendi başımıza öğrenmek yerine birbirimizin ilişkilerinden ders çıkarmaya çalışsak nasıl olurdu ? Bildiğim tek şey şu ki , karşılaştığımız bir sorun ne kadar farklı , ne kadar karmaşık ve büyük görünürse görünsün  dünya üzerinde tamamen aynı sorunla daha önce karşılaşmış olan milyonlarca insan var.



... Ortaya çıkışından beri, sosyal medya ilişkilere yardım ettiği kadar zarar da verdi.



... Gerçek aşk karşındaki kişiyi her şeyiyle kabul etmek demektir. Kendinden önce onu düşünmek demektir. Aşk zor bir iştir çünkü ona sinirlensen ya da seni üzse bile sevmeye devam etmen gerekir. En önemlisi de bir şey almadan da vermek demektir.




                     
                                    
                                              KAHVE YAYINLARI

                                        Çeviren : Ceren Şanlıdağ
                                           1. Baskı Aralık 2013
                                                    238 Sayfa
                                         
                                   Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder