#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 46 : Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos

26 Mayıs 2013 Pazar

Okudum Bitti - 46 : Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos




Sevgili Pınar ' ın ev sahipliği yaptığı Yazar Ayları Etkinliğinde bu ay Jose Mauro De Vasconcelos okuyoruz. Ay sonuna yaklaştık ben yeni okuyabildim.


Aslında Güneşi Uyansıralım ve Delifişek 'i okumayı düşünüyordum.Ama Şeker Portakalı'ndan başlamaya karar verdim.Hem ta çocukken okumuştum , kendimce bir nostalji yaşayayım dedim. Çok da iyi yapmışım. Özlemiştim Zeze 'yi.

Müstehcen bulanlara inat ben yine severek okudum. Ufak tefek sakncalı kelimeler olsa da buna varana kadar neler neler var gözden geçirilmesi gereken. Örneğin ; geçenlerde bir Nasrettin Hoca fıkrası gördüm facebookta , ilköğretim ders kitapllarından birinden alınmış , iğrenç ötesi. Bulabilirsem aşağıya ekleyeceğim.

Kitaba geri dönecek olursam ; 


Babası işsiz ,annesi ağır şartlarda çalışan fakir bir ailenin çocuğudur Zeze. Altı yaşında olduğunu söyese de beş yaşındadır kendi kendine okuma yazma öğrenmiş , çok yaramaz olsa da çok düşünceli ,aslında sevgi dolu bir çocuktur.

Bu kadar kalbime dokunmasının sebebi belki de yazarın kendi hayatından izler taşıyor olması. Kendinden büyük kardeşlerinden ve anne babasından sürekli dayak yemesine rağmen küçük kardeşine çok iyi davranması kalbimi fethetti.Hayal gücü gelişmiş , aslında erken olgunlaşmış küçük bir kahraman Zeze.

Tüm sevinçlerini,umutlarını, düş kırıklarını ve derin acısını çok derinden hissettim. Aynı çocukken okuduğum zaman olduğu gibi çok beğendim. Benim okuduğum kitabın kapak resmi farklıydı o zaman. Malesef aynı kitap durmuyor.Yeniden aldım ki kitaplığımda benimle olsun. Diğer kitapları da zaman içerisinde zevkle okuyacağım.




♥ CAN YAYINLARI
111. BASKI
182 SAYFA
ÇEVİREN: AYDIN EMEÇ





Herkese keyifli okumalar...




Adı geçen fıkra. (! )
* Mihav facebook sayfasından alıntıdır.




6 yorum:

  1. Fıkradan nefret ettim hakkınız var.. Zezeyi aynı şekilde zevkle okudum harika bir kitap:) devam serisini de okumayi en kısa zamanda istiyorum kardeşim için teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim kitapdır bu.. :-))

    YanıtlaSil
  3. bence şeker portakalı mutlaka okunması gereken kitaplardan... zeze benim yüreğimi sızlatan çocuk karakterlerden...

    ders kitaplarına gelince; hem bir öğretmen hem de yorumcu olarak değerlendirecek olursam çocukların gelişimine katkıda bulunmayan ve dahası onları yanlış yönlendiren metinler mevcut maalesef.. üstelik kitapların bir çoğu boş ve taraflı da...

    YanıtlaSil