#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 42 : Beyaz Helsinki - James Thompson

14 Mayıs 2013 Salı

Okudum Bitti - 42 : Beyaz Helsinki - James Thompson




            Beyaz Helsinki , bir serinin üçüncü kitabı ama ben ilk iki kitabı okumadım. Buna rağmen çok fazla bir eksiklik hissetmedim. Hemen başlarda Kari Vaara'yı tanımaya başlıyoruz. Kötülerle mücadele etmeyi seven bir polis.Sert bir polisiye kitap.

Kari , eşi Kate doğum yaptıktan iki gün  sonra eşine beyin tümörü olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini , ayrıca yeni bir iş teklifi aldığını söyler. Kocasının öleceğini düşünen Kate , düşünmeden kabul eder ve Kari ölmez. Bundan sonra Kari kısmen kötü bir polise (suçla savaşmak için suç işleyen bir örgütün lideri )dönüşür, ama kendince bunu yardım edebilmek için yapmaktadır. Bundan sonrası cinayetler, çözülmeyi bekleyen suçlar ve bolca vahşet, Irkçılık , kaçırılan ve bulunamayan rehineler , kayıp on milyon euro...

Yazar kitabın son kısmında ; Beyaz Helsinki kısmen gerçek bir polisiye demiş. Esinlendiği bir kaçırılma olayından bahsetmiş.


İçerdiği detaylar bazen fazla gelse de polisiye okumayı sevenlerdenim , ilk iki kitabı okumamak benim için çok çok büyük sıkıntı yaratmadı. Belki okumuş olsaydım daha keyifli olurdu , bilemeyeceğim :)


Herkese keyifli okumalar...




EPHESUS YAYINLARI
2013
334 SAYFA
ÇEVİREN : DOĞA KOCAGÖZ

6 yorum:

  1. Polisiye romanları ben de seviyorum. Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Güzel patililerini öperim, sevgiyle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim tatlım , bizden de size kocaman öpücükler ;)

      Sil
  2. hımm yani diyorsun ki hiç ilk iki kitapla uğraşmayın direk bunu okuyun öyle mi :P :))

    YanıtlaSil