#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 41 : Tarihteki Ünlü Bilim Adamları - Nurşah Aksoy

14 Mayıs 2013 Salı

Okudum Bitti - 41 : Tarihteki Ünlü Bilim Adamları - Nurşah Aksoy



İlginç bilgiler içerse de pek severek okuduğum bir kitap olamadı. Bütün bilim adamlarını inanç sahibi gibi göstermesi de beni oldukça şaşırttı.

Kitaptan bir - iki örnek vereyim ;

El -Kindi ; geometride ilk defa açıları pergel ile ölçen , sıvıların özgül ağırlıklarını hesaplayan kişidir.

Sabit Bin Kurra ; Geometriyi aritmetiğe uygulayan ilk kişidir.

Battani ;trigonometrik  bağlantıları bugün kullanılan şekliyle formüleştirmiştir.Güneş yılını 365 gün, 5 saat,46 dakika ve 24 saniye olarak hesaplamıştır.

Er Razi ; Sülfirik asidin keşfi, ilk göz ameliyatı, su çiçeği ve kızamığın tıbbi olarak birbirinden ayrılması,antiseptiğin keşfi, alerjik astım üzerine yazılan ilk makale ile tanınmış müslüman tıp doktorudur.


Farabi ; sesin fiziki açıklamasını yapan ilk aimdir.


Thomas Alva Edison ;1877 yılında sesi kaydedip tekrarlayabilen gramafonu geliştirdi.

vs...

Copernicu, Roger Bacon,İbni Sina,Ali Kuşcu,Mendel , Prof. Dr. Mehmet Öz gibi bir çok dehaya yer verilmiş . Güzel bilgiler içeren bir kitaptı ama biraz ilginç geldi bana.



KARMA  KİTAPLAR
180 SAYFA
ÜÇÜNCÜ BASKI
                                                                   

6 yorum:

  1. Biraz ilginç kısmı doğruluktan şüphe mi yoksa abartı mı? Çocukken bu tarz kitaplar okumuştum (Kitaplar yaşıyorsa köyde olmalılar) tekrar okumak isterim ama her yayın ve yazar okuyamıyorum. Beğenmeyince zamanıma yazık etmişim diye kendime kızıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartı mı bilemedim ama bütün bilimadamlarının hayat hikayelerinde dini bir dayanak yapılmış , başka kitaplarda bulup okumalıyım dedirtti bana :)

      Sil
  2. aslına bakınca ilginç geldi ama sanki sen sevmemişsin gibi hissettim yazını okurken.. yanılıyor muyum??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çok yanılmıyorsun , çok tatmin edici gelmedi :)

      Sil
    2. hımmm o zaman çok çok tarih sever biri olmayan benim için pekte mantıklı bir tercih olmayacak bu kitap..
      okumamm gereken o kadar çok kitap var ki yetişemiyorum valla :)

      Sil
  3. SENİN YORUMUNDAN SONRA BENİDE DÜŞÜNDÜRDÜ
    TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil