#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 120: Atları Da Vururlar || Horace Mac Coy

21 Eylül 2017 Perşembe

Okudum Bitti- 120: Atları Da Vururlar || Horace Mac Coy




                 Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı filminden dolayı haberdar olduğum ama elbet okurum diye filmini de izlemediklerimden: Atları Da Vururlar. Kitap 1935 yılında yayınlanmış ama ilgi görmemiş. Yazar da unutulmuş haliyle, filmi çekilene kadar da adından söz ettirememiş. Yani döneminde de filmi sayesinde duyulanlardan ne yazık ki. 

           Zaten kısacık bir kitap. Ekonomik kriz döneminde Amerika 'da para kazanmak için birçok değer yargısının ayaklar altına alındığı bir dans yarışması hakkında kaba taslak. Büyük ödül 1000 dolar. Bir kız bir erkek çiftler halinde yarışılıyor. Ve yarışmacıların sınırlarını aşan miktarda güç sarfetmeleri gerekiyor. Kısacık molalar harici durmak yok, duran ya da pes eden eleniyor. Yunus parklarında ya da sirklerde rant için ayaklar altına alınan insanlığın belki biraz daha masum hali. En azından açlıktan, parasızlıktan da olsa katılanların kendi tercihi. Hatta en doğrusu benzer televizyon programları da yok değil günümüzde. Meşhur olmak için ruhunu şeytana satmaya hazır ne çok insan görür olduk, değil mi? 

     İşte anlatıcımız da yarışmaya katılan erkeklerden biri. Dans partneri ise yaşamayı sevmeyen, intihara meyilli ve bunu da sık sık belli eden, mutsuz genç bir kadın. İkisinin de gözü aslında sinemada. Hem çiftimizin birbirleriyle hem de rakipleriyle sohbetlerini okuyup, yaşananlara tanık olup, kısa sürede bitireceğiniz bir kitap. Zaten sürprizli değil adından da belli ne olacağı, biz nedenini, nasılını okumuş oluyoruz. Filmi de izleyeceğim bir ara. 

        Bu kitabı ilk çevrildiğinde okuyabilseydim ya da Dünya bu hale gelmeden okusaydım belki daha çok dokunurdu.



 
'' Bana asıl garip gelen, insanların hayata bu kadar önem verip ölümü hiç önemsememeleri...''



'' -Yetiştirecek mangırın bulunmadıktan sonra bir çocuğun olmuş, neye yarar?
   - Yeterince paraları olnadığını nereden biliyorsun? 
   - Paraları olsa burada işleri ne? Günümüzün en acınacak şeyi bu.Herkes çocuk fırlatıyor... '' 



''- Yaşamaktan bezdim, ölmekten de korkuyorum, dedi Gloria. ''



E YAYINLARI

Çeviren: Hasan Aslan
2. Baskı Aralık 1972
152 Sayfa



                   

4 yorum:

  1. filmini seyretmiştim tam aklımda kalmadı ama o zaman çok etkilendiğimi hatırlıyorum özellikle de sonundan..

    YanıtlaSil
  2. Yıllar yıllar önce televizyonda filmini izlemiştim, Audrey'e katılıyorum, sonu çok sarsıcıydı. :( Tüm film dans salonunda geçmişti diye hatırlıyorum....Teşekkürler emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil