#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 9: Heidi Büyüyor || Charles Tritten

28 Ocak 2017 Cumartesi

Okudum Bitti- 9: Heidi Büyüyor || Charles Tritten




                    Herkese merhaba. Gecenin kitabı Heidi Büyüyor. Orijinal Heidi kitabını burada paylaşmıştım. Hemen peşinden, araya birkaç kitap alarak, Charles Tritten tarafından yazılan devam kitabını okudum.  ( Kapakta da yazdığı gibi kendisi Johanna Spyri 'nin çevirmeniymiş.)


                  Heidi , tüm tatlılığıyla yine sahnede. Yatılı okuldaki günleri, öğretmen olma hayalleri ve aşkı bulması... Bu defa yetişkinliğe adım atan Heidi ile nostalji yapacağınız , yine tatlı bir kitap olmuş. Sanırım bu baskılardan daha tatlısı yapılamazdı. Farklı bir yazar olduğu halde, o farkı hissetmeden okudum. Gerçi Heidi o kadar benimsenmiş ki, şimdi ben oturup Heidi Çocuk Büyütüyor , kitabını yazsam yine okurdunuz. :) Çok iyimserim. İyimser dedim de, Şubat ayında da Arkadya Büyüklere Masallar serisinin son şekeri Pollyanna 'yı okuyacağız. :) Çok heyecanlıyım. İçindeki çocuğu öldürmeyenlere selam olsun.






... Heidi 'nin kafası karışmıştı. Bir anneye sahip olup annesiz kalmak mümkün müydü? Peki, ya öksüz olmadığı halde anne sevgisi hissetmemek? Heidi büyükbabasına getirilmeden önce teyzesi Detie ile geçirdiği yalnız yıllar yüzünden sevgisiz kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyordu. Sevgisiz kalmak yemek yiyip yemediğini kimsenin fark etmemesiydi. Gözlerinin kızardığını ya da kötü göründüğünü anlayacak birinin olmaması, öksürüklerinin kimse tarafından duyulmamasıydı.




ARKADYA YAYINLARI

Çeviren: Dilek Parsadan
1. Baskı Ekim 2016
183 Sayfa






6 yorum:

  1. Hıımmmm... Heidi dağlardan koptu demek ki.. Ama o dayanamaz buna :))

    Okumayı isterim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Büyümüş Heidi'yi de okumak lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Büyümüş hali küçüklüğünü aratır, Heidi'nin büyüsünü bozar mı diye düşünmüştüm kitabı ilk gördüğümde ama demek ki bozmuyormuş :)) Okuyabilirim :))

    YanıtlaSil