#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 6: Profesör Gargoyle || Charles Gilman | Lovecraft Ortaokulundan Hikayeler #1

25 Ocak 2017 Çarşamba

Okudum Bitti- 6: Profesör Gargoyle || Charles Gilman | Lovecraft Ortaokulundan Hikayeler #1






                      Herkese yeniden merhaba. Bu senenin keyifli kitaplarından biriydi Profesör Gargoyle. Lovecraft Ortaokulundan Hikayeler serisinin ilk kitabı. Serinin bizde yayınlanmış iki kitabı bulunuyor. Diğer (sanırım) iki kitaptan ses seda yokmuş. Soranlara da olumlu cevap gelmiyormuş.


              Serinin ilk iki kitabı Sevgili Eylem 'in hediyesiydi. epey oldu, hatta bu kitaplardan sonra bana başka bir dünya şey de gönderdi ama ancak sıra geldi okumaya. Tekrar teşekkür ederim tatlım. 
Onun şahane bloguna bakmak isterseniz tık tık.  


              Kolay okunan bir kitaptı elbette. İçinde tatlı çizimler de var. Kapağı da efsane. Hologramlı. İlk fotoğrafta şeytani hali görünen beyefendi, normalde çok şeker bir amca. Eskiden böyle tasolar vardı. :) Hey gidi günler. 





          Her ne kadar çocuk kitapları olsa da bence gayet güzellerdi. Ortaokul yaşlarımda okusaydım bayılırdım. Lovecraft Ortaokulu (ismini de nereden aldıysa artık😋😋)  ürkütücü olayların olduğu, gizemli ve karanlık bir okul. Çift başlı fareler, şekil değiştirenler, dev böcekler daha neler neler... Robert ve arkadaşlarının peşinden bir maceraya atılmak istiyorsanız okuyun. Yaş grubu uygun çocuklarınız da bayılacaktır.  Çok daha güzel olabilirdi ama çok kısa kesilmiş. Hani daha uzun yazılsa da okunurdu. Bir oturuşta biten kitaplardan. 


... Lovecraft Ortaokulunun kütüphanesi neredeyse kapalı spor salonu kadar büyüktü.
    Tavandaki cam ve çelikten yapılma görkemli kubbeden yayılan ışık, salonu yumuşak ve doğal bir şekilde aydınlatıyordu. Büyük kitap rafları, bir labirentin duvarları gibi döne döne uzanıyorlardı; aralarında saatlerce kaybolmak işten bile değil, diye düşündü Robert. Kitap rafları arasında ünlü yazarların gerçek boyutlarda heykelleri yerleştirilmişti: Mark Twain, Edgar Allan Poe, Marry Shelley, Louisa May Alcott...



... Robert'ın Lovecraft Ortaokulunda üç hafta içinde öğrendiği bir şey varsa , o da hiçbir şeyin olanaksız olmadığıydı.




ABM YAYINEVİ

Çeviren: Mesut Tığlı
Çizimler: Eugene Smith
1. Baskı Kasım 2014
174 Sayfa


            

2 yorum: