#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -40: The Originals | Anlatılmamış Hikaye : Yükseliş || Julie Plec

13 Nisan 2016 Çarşamba

Okudum Bitti -40: The Originals | Anlatılmamış Hikaye : Yükseliş || Julie Plec




         Herkese merhaba. Seriye başlamak için devam kitaplarını da beklediğimden dolayı bir süredir ertelediğim The Originals'in ikinci kitabı da çıkınca okuyayım bakayım dedim. Daha önce Vampir Günlükleri 'ni de The Originals dizisini de izlemediğim için heyecanla ama ufak da bir korkuyla başladım. 


       Söz konusu Köken Vampir ailesi olunca 1700'lü yıllara düşüyor yolumuz. Mikaelson kardeşler geçmişlerinden kaçarak, yertsiz yurtsuz yaşamaktan bıktıkları için New Orleans 'ı kendilerine yurt edinmek isterler ama bu öyle kolay bir süreç olmayacaktır. Pek paylaşımcı olmayan kurt adamlar ve cadılarla mücadele etmeleri gerekmektedir. Cadılar ve kurt adamlar aralarındaki barışı sağlamlaştırmak için bir düğün hazırlığındadırlar. Gelin adayı da hem cadı hem kurt doğan Vivianne 'dir. 

         Mikaleson kardeşlerin kötü çocuğu beladan uzak duramayan Klaus, gönlünü Vivianne 'e kaptırınca ortalık karışır. Bu arada Rebekah da görev icabı Fransız ordusuna sızmaya çalışırken, ağabey  Elijah da onlara bir yer sağlamak için mücadele eder. Hepsini ayrı ayrı çok sevdiğim vampirlerden, en sevdiğim Elijah oldu. Diziyi de en kısa zamanda izlemeye başlayacağım. 


         Heyecanın hiç azalmadığı, eğlenceli ve hemencecik biten bir kitaptı. İkinci kitap da bitmek üzere. Bitmeseydi keşke...








... Düşmanları birbirlerinden, ondan nefret ettikleri kadar nefret ettiklerinde, Klaus kendini daha güvende hissediyordu. 



... Eric hukukun üstünlüğünün kargaşayı yeneceğine inanıyordu ve Rebekah'nın onu, bunun aksine ikna etmesi mümkün değildi. Bu, aslında çok tatlı bir düşünceydi ama biraz dangalakçaydı. 



...Yanından geçtiği adamların iniltilerine aldırmamaya çalışarak çadırdan çıktı. Ölüm döşeklerinde yatarlarken, onların başucunda bekleyecek bir melek değildi. Rebekah ölümün ta kendisiydi ve yapacak işleri vardı. 



... Viski içmek, yarım düzine kadınla takılmak ve bir kurt adamı bayıltana kadar dövmek: Niklaus Mikaelson 'un ilacı buydu işte. 



...''İki şeyden yarım yarım olmakla, ikisi birden olamazsın. Hiçbiri olursun.''





GO! KİTAP

Çeviren: Ebru Sürmeli
2015
304 Sayfa




2 yorum:

  1. merak edip de okumaya çekindiğim kitaplardandı beğenmem diye bi önyargım vardı ama şu an eridi :) bir de bi hukukçu olarak şu alıntıya bayıldığımı söylemeliyim :D "Eric hukukun üstünlüğünün kargaşayı yeneceğine inanıyordu ve Rebekah'nın onu, bunun aksine ikna etmesi mümkün değildi. Bu, aslında çok tatlı bir düşünceydi ama biraz dangalakçaydı."

    YanıtlaSil