#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Labirent: Ölümcül Kaçış - James Dashner || YORUM || Konuşan Kitaplar ile Blog Turları || Okudum Bitti -9 || ÇEKİLİŞ

25 Ocak 2014 Cumartesi

Labirent: Ölümcül Kaçış - James Dashner || YORUM || Konuşan Kitaplar ile Blog Turları || Okudum Bitti -9 || ÇEKİLİŞ





                             Dün tanıtımını paylaştığım kitabımızın (burada), bugün de yorumunu paylaşacağım sizlerle. Öncelikle kitabı bitirdiğim için çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum , devam kitapları için heyecanla ve sabırsızlıkla beklemek zorunda kaldığım için üzgünüm :) 


                            Bir kutunun ( asansörün ) içinde hafızası silinmiş bir halde uyanan Thomas , adı hariç hiçbir şeyi hatırlayamıyor. Nerede olduğunu ya da neden orada olduğuna anlam verememenin hem korkusu hem şaşkınlığını yaşarken yaşları kendine yakın bir sürü genç ya da çocukla karşılaşıyor. 

                              Sorularına cevap ararken uzun zamandır Kayran adını verdikleri yerde olan çocukların da pek bir şey bilmediklerini öğreniyor. Bir çeşit koloni gibiler , dış dünyadan duvarlarla ve labirentle ayrılmış durumdalar. Günlük hayatlarının devam ettirebilmek için her biri zorlu görevler üstlenmişler ve amaçları Labirent 'i çözebilmek , aşabilmek. Her gece duvarlar kapanıyor ve labirenttin dışında kalıyorlar. Labirentte gezen Izdırap Veren adını verdikleri tuhaf makinemsi yaratıklar var ve soktukları zaman gerçekten isimlerinin hakkını veriyorlar. Bütün çocukların yapmak zorunda olduğu görevleri var demiştim ya en zorlu olanlar da koşucular , onlar bir şekilde labirenti dolaşıp , harita yapmak için bir çıkış yolu arıyorlar ve elbette Izdırap Verenlerle  karşılaşma ihtimalleri de yüksek. 




                        Kayran 'da hayat Thomas 'ın gelmesiyle değişmeye başlıyor ve asıl sürpriz elinde bir notla kutudan ilk defa bir kızın , Teresa 'nın çıkmasıyla yaşanıyor. Heyecanı yüksek , oldukça merak uyandıran bir kitaptı.  Sonu başından belli olan bir kitap değildi benim için , deli gibi merak ediyorum devamını. Açlık Oyunları 'nı aynı hafta içinde peş peşe okumuştum . Umarım bu serinin de devamı için çok uzun beklemem gerekmez. Elimden bırakamadan , merakla , keyifle okudum. Kapağıyla , puntosuyla harikaydı. Çok sevdim. Türü sevenlere şiddetle tavsiye edilir :)








... '' Neredeyim ben ? '' diye sordu Thomas ve sesini ilk kez duyunca şaşırdı. Değişik gelmişti , beklediğinden daha yüksekti.


'' Kötü bir yerdesin, '' dedi esmer çocuk. '' O yüzden sakin olmaya bak. ''




... Birkaç saniyeliğine Thomas dünyanın durduğunu sandı. Kapıların kapanmasının ardından derin bir sessizlik oldu ve gökyüzü kararmaya başladı , sanki güneş bile Labirent 'ten korkuyordu.  Alacakaranlık çökmüştü ve devasa duvarlar devler için yapılmış ve her tarafını ot bürümüş mezarlığa benziyordu.




                                                   PEGASUS YAYINLARI

                                                   ÇEVİREN: GİZEM YEŞİLDAL
                                                   1. BASKI 
                                                   ARALIK 2013
                                                   496 SAYFA







                              Ön okuma ve trailer için buraya ,

                              Film hakkında detaylar için şuraya ,

                            




           Son olarak da çekilişimize katılıp kitabı kazanan şanslı kişilerden biri olmak için rafflecopter kutucuğunu doldurabilirsiniz. 








a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder