#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-32: Günlük Ritüeller | Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır? || Mason Currey

27 Ekim 2019 Pazar

Okudum Bitti-32: Günlük Ritüeller | Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır? || Mason Currey





               Kitap seven herkese merhaba. Uzuuuun zaman oldu okuduğum kitapları paylaşmayalı. Üstelik okunanlar da yüksek bir kule halinde buraya not alınmayı bekliyorlar. Grip oldum, gelen giden oldu falan filan derken zaten tembelim öylece kaldılar. Okuma açısından da vasatın altında bir yaz sezonu geçirdim. 150 kitap okuma hedefim de yalan oldu böylece. Sanırım 100 tane ancak okumuşumdur şimdilik. Bakalım. :) 

       Neyse kitaba döneyim. Adından da belli olduğu üzere büyük fikir ve eserlerin sahiplerinin günlük hayatlarına konuk olmamızı sağlayan bir kitaptı. İlginçti, severek okudum. Yaklaşık yüz elli kişi hakkında bazıları oldukça ilginç bilgiler vardı. Önce aşina olduğum isimlere göz attım. Sonra baştan sona hepsini okudum.  Birkaç örnek vereyim :





Patricia Highsmith Fransa'ya evcil salyangozlarını gizlice sokabilmek için her defasında memelerinin altına 8-10 salyangoz saklayıp birçok defa giriş çıkış yapmış ülkeye. 


Beethoven kahvaltıda  içtiği kahvenin altmış kahve çekirdeğinden hazırlanmasına dikkat edermiş, tek tek sayıyormuş.


Benjamin Franklin mevsimine göre yarım saat ya da bir saat hava banyosu yapıyormuş. Yani çırılçıplak oturup o şekilde okuyor ya da yazıyormuş. Ara sıra da  o şekilde uyuyormuş.


Truman Capote , 'Tamamıyla yatay bir yazarım.' demiş. Capote 1958'de The  Paris Review'e 'Elimin altında bir sigara ve kahve olacak o şekilde yatağa veya kanepeye uzanmadan düşünemem...'' demiş.


Tesla en iyi karanlıkta çalışıyormuş, perdeleri ancak gök gürültülü sağanak olduğunda açıyormuş.


George Sand, karşı cinsin kıyafetlerini giymesiyle ünlüymüş. Sayısız kadın ve erkekle ilişkisi olmuş. :)


Nabakov da benim gibi televizyondan futbol maçı izlemeyi çok severmiş. 




KOLEKTİF KİTAP

Çeviren: Tülin ER
Sevinç Kayır
2. Baskı Şubat 2014
234 Sayfa




4 yorum:

  1. Merhaba.Nasılsınız ? Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.Vakit ayırmak isterseniz sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. :) :) Çok ilginçmiş. Sondaki notlara bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  3. nabakov da benim gibi desene :)

    YanıtlaSil
  4. İyi çalışmalar, Yaratıcı Düşünce'' ana fikrini anlatan kısa hikayemi okumak ve değerli yorumlarla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmek isterim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil