#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-64: Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu || Morgan Matson

7 Mayıs 2017 Pazar

Okudum Bitti-64: Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu || Morgan Matson





           Kitap seven herkese merhaba. Birkaç gündür pek kitap okuyamadım. Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu kapağıyla epeydir bana göz kırpıyordu. Nisan ayında severek, bir solukta okudum. Tam yaz kitabı, eğlenceli, tatlı. 


             Yolculuk, gezi temalı bir kitap. Aslında çok farklı ilerleyişleri olsa da Hiçliğin Kıyısında 'yı da en çok bu yüzden sevmiştim. Onun yazısı burada. Amy ve Roger 'ın Essanevi Yolculuğu tatlı ufak çizimlerle, notlarla, yer yer yazara ait fotoğraflarla süslenmiş. Gerçek bir gezi defteri hissi veriyor okurken. Zaten yazar aynu yolları kullanarak bir yolculuk yapmış. Kiralık bir arabayla bir ay boyunca yollarda zaman geçirmiş, eh sayesinde ben de yapmış kadar oldum.  
           

    Amy zor bir dönemden geçmektedir, üstelik bir süredir de tek başına yaşamaktadır. Annesinin bir süre önce taşındığı yeni evlerine arabalarıyla gitmesi gerekir ama bir sebepten dolayı araba kullanamayacağı için annesinin bir arkadaşının oğlu , aynı zamanda Amy'nin çocukluk arkadaşı Roger ona eşlik edecektir.  Annesinin planına göre California'dan yola çıkıp ilk gece New Mexico'da, ikinci gece Oklahoma'da, üçüncü gece Indiana'da ve dördüncü gece de Ohio 'da kalıp Connecticut 'a ulaşmaları gerekmektedir. Kalacakları otelleri bile ayarlamış kadıncağız. :) Ama Roger 'a bu pek eğlenceli gelmez ve Amy de hemfikir olunca kendi kafalarına göre eğlenceli bir yolculuğa başlarlar. 

          Bu yolculuk Amy'nin sorunlarını aşmasına, Roger'ın yolculuğu çıkmasının asıl sebebiyle yüzleşmesine de sahne olur. Hem kendilerini hem de birbirlerini daha iyi tanımaya başlarlar. Eğlenceli, tatlı bir kitap okumak istiyorsanız kaçmaz. Yalnız canınız abur cubur çekebilir, haberiniz olsun. :)




...Vedalar bana artık eskisi kadar önemli gelmiyordu- birini tekrar göremeyecekseniz, veda etmiş olup olmamak pek fark etmiyordu. Asıl önemli olan, bir daha asla onlarla konuşamayacak olmanızdı. Ve aranızdaki iletişim sonsuza dek yarım kalacaktı.



... ''Yola çıkalı henüz üç gün olmasına karşın, bu yolculuktan önceki hayatım çok geride kalmış gibi görünüyordu.''



... ''En güzel keşifleri, onların peşine düşmeyen insanlar yapmıştır. Kolomb'u ve Amerika'yı düşün. Batı Hint Adaları'nı ararken yolu Brezilya'ya düşen Pinzon'u. Victoria Şelalesi'yle burun buruna gelen Stanley'i. Ve bir de kendine bak. Amy Curry, onu hiç beklemediğim bir anda karşıma çıktı.''




EPHESUS YAYINLARI

Çeviren: Deniz Beril Bacaklılar
470 Sayfa
2016




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder