#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-66: Farfara || Sezgin Kaymaz

12 Mayıs 2017 Cuma

Okudum Bitti-66: Farfara || Sezgin Kaymaz




          Kitap seven herkese merhaba. Hem kitapları hem hayvanları seven herkese kucak dolusu öpücükler. Hem kitapları hem hayvanları seviyorsanız Sezgin Kaymaz'ın Lucky kitabını kesin okumuşsunuzdur. Hatta çok sevmişsinizdir. Yoksa benim gibi çok geç mi kaldınız? Yapın kendinize bir güzellik Sezgin Kaymaz okuyun. 


Benim şimdiye kadar okuduğum Sezgin Kaymaz kitapları şunlar:

Bugün Bize Kim Geldi yazısı burada,

Bakele yazısı burada

Ateş Canına Yapışsın yazısı burada


Ve Lucky yazısı burada. 





         Farfara , canım Lucky'nin devam kitabı. Aslında tam da öyle değil.  Farfara , Lucky'nin sonundan alıp başlıyor, okumadan da okunur gibi. Arada ufak hatırlatmalar da var ama  yine de siz önce anne Lucky ile tanışın. 
Herkesi iyice bir tanıyın. Lucky ile tanışmadan yavrularına merhaba demeyin. Lucky ile tanıdığınız karakterlerin bir kısmına veda etmiştik, Farfara ile hem kemik kadro yeniden sahneye çıkıyor hem de yeni karakterler merhaba diyor bizlere. Okursanız çok seversiniz. Bölüm başlarında tatlı alıntılar bile var. Bir yazar daha ne yapsın? :)) 

      Lucky okurken sık sık gülüp, bolca gözyaşı da dökmüştüm. Farfara da beni ağlatarak başladı, arada burnumun direğini sızlatarak devam etti. Yine bolca güldürdü. Sezgin Kaymaz hikayelerinde de bunu yapıyor. Bir gülüp, bir gözleriniz dolup arada ne olduğunu anlamadan keyifli bir kitabı bitirmiş oluyorsunuz. 

        Hayatımın tamamına yakınını köpek  (elbette kedisiz de olmaz) dostlarımla geçirdiğim için Sezgin Kaymaz 'ı ve Lucky tayfasını sevmemem söz konusu bile değil. Hem ben bütün hayvan severleri de çok seviyorum. Keşke daha çok olsak. :) 






... Ölüm, uyku gibiydi.


... Hatıra ne ağır şeydi meğer.



...''Sokak köpeyi olmak iyi bi şeydi, istedivin yere işiyebiliyodun, cavıl cuvul eden yok, çöp karıştırabiliyodun, yerlerden bok gibi suları içebiliyodun; iyiydi yani. Valla. Ama bi de şu var, sen ne yiycen, ne içcen diyen de olmuyordu hiç. Öbürkü sokak köpekleri seni dövüyodular falan, avzına sıçıyodular ne dövmesi, ananı s.....dular ısır ısır. Bok gibi bir şeydi sokak köpeyi olmak. Hiç iyi deyildi.''




... Havada bildiğin Ankara havası vardı; bahar birazcık gelmiş, birazcık gelmemiş gibiydi; bir öyle bir böyle. Kapatıp kapatıp açıyor, açıp açıp kapatıyordu. Vakit erdi zannedip çiftleşelim de soyumuz sulbümüz yürüsün diyen haşerat bir aşka gelip piyasaya çıkıyor, bir üşüyüp deliğine dönüyordu gerisingeri.




... Bazıları ne aradığını öğrenirse aradığını bulur, bazıları aradığını bulursa ne aradığını öğrenir.






APRİL YAYINCILIK


1. Baskı Ocak 2017

409 Sayfa



6 yorum:

  1. kitap hakkında bilgi vermemişsiniz pek aslında anlatımı falan nasıl ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim verebileceğim bilgi bu kadar. Lucky 'i okuduysanız zaten harika olduğunu biliyorsunuzdur. Anlatımı duru, akıcı, eğlenceli, dokunaklı.

      Sil
  2. Ben 200. sayfaya kadar geldim ve zorla bitirmeye çalışıyorum sevemedim. Bana televizyondaki saçma komedi dizi senaryosu gibi geldi. Akasya Durağı gibi. Size sevdiren tarafı ne oldu ? Sizce neden devam edip bitirmeli bu kitabı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Lucky'i bitirince çok ağlamıştım. Belki ilgiler,hassasiyetler farklı olunca çok sevmiş olabilirim. Ben severek okuduğum için, sevmeyen birine şu sebeple bitir diyemiyorum. Kitapları yarım da bırakamıyorum. Ama sevmediyseniz zorlamayın. Belki başka bir zaman tekrar şans verirsiniz.

      Sil
  3. İşte herkes Lucky'i söylüyor ama bu Farfara. Bende yarım bırakmayı sevmediğim için bitireceğim. Yazarın diğer kitaplarını okumadım ama bunu sevmediğimi söyleyebilirim. Kitap hakkında yorumlara baktığımda bu kitap yorumu değil öteki kitabı överek bunu anlatmış çoğu. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir nevi bağımsız devam kitabı olduğu için. Aradan da epey zaman geçmiş. Ben geç tanıştığım yazarla. Okuduğum bütün kitaplarını sevdim. Hepsini okumak istiyorum. Sevdiğiniz kitaplarla dolu günler dilerim. Sevgiler.

      Sil