#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-90 : Oz : Kansaslı Dorothy || Adam Fawer

1 Eylül 2016 Perşembe

Okudum Bitti-90 : Oz : Kansaslı Dorothy || Adam Fawer




      Herkese merhaba. Ben de Olasılıksız ve Empati'yi severek okuyan bir okur olarak Oz çıktığı andan beri merak ediyordum. Hakkında okuduğum yorumların çoğu , neredeyse tamamı kötü olunca daha da merak ettim. Önce annem okudu. Fena değil, dedi. Oz Büyücüsü bizim için özel. Belki de o yüzden umduğum kadar kötü bulmadım. Biz çocukken annemin fiks masal menüsünde ana masallardandı Oz Büyücüsü. Hatta yanlış hatırlamıyorsam resimli bir çocuk kitabımız da vardı. Defalarca anlattırırdık anneme. Severim yani Dorothy ve arkadaşlarını.  



     Yazar biz Türk okurlara yazdığı teşekkür yazısında biraz zorlama ile, ya da sonsuz destek diyelim, yazdığını itiraf ediyor zaten. 6 yıl boyunca yılmadan sıkıştıran Egemen Bey 'e buradan kocaman teşekkürler. :)) Kitabı çoğunluk kadar kötü bulmadım. Çocukluğumun , masallarla, kitaplarla büyüten annemin hatırına; özellikle Olasılıksız torpili ve Egemen Bey 'in de azmini de göz önüne alarak sevdim diyebilirim. Konu özgün değil haliyle ama Adam Fawer dokunuşu olmuş yine de. Akıcıydı. Bildiğimiz Dorothy ve arkadaşlarının başka bir evrendeki maceralarını okumuş oldum. Farklı detaylarla süslenmiş daha kanlı bir anlatım olmuş. Devamı da olacak üstelik, bakalım...  Çeviri de Algan Sezgintüredi 'ye ait. Çok güzel.


         Hani yazarı hiç okumadıysanız, fazla beklentiye kapılmadan okursanız daha çok seversiniz. Beklenti yüksek olunca , hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor. Benim için hayal kırıklığı olmadı gerçi. Herkese bol okumalı günler dilerim. 





APRİL YAYINCILIK

Çeviren: Algan Sezgintüredi
Haziran 2016
381 Sayfa


       



           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder