#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -52 : Sen Her Şeydesin || Gwen Cooper

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Okudum Bitti -52 : Sen Her Şeydesin || Gwen Cooper





               Herkese merhaba. Yine tatlı kızlarım eşliğinde bir kitapla sizlerleyiz. Martı Yayınları 'nın bu sene gördüğüm en şeker kapağı, sizce de öyle değil mi? 


              Sen Her Şeydesin 'in baş rolünde kapak görselindeki şeker kız Mırdıl var.  Beş haftalıkken, kardeşlerinden ayrı düşmüş ve ıslanmış bir haldeyken Sarah ile karşılaşırlar. Yeni ve mutlu hayatları böylece başlamış olur. Üç yıl boyunca, dolu dolu , keyifli  hayatları olur ama Sarah bir gün gelmesi gereken zamanda eve dönmez.  Uzun bir süre sonra da Sarah 'ın kızı ve damadının eve gelmesiyle Mırdıl 'ın hayatı hiç istemediği bir şekilde değişir. 

   

       

       Ara ara Sarah ve Laura 'nın cephesinden de bakmamızı sağlayan bölümler olsa da  en çok Mırdıl 'ın anlatıcı olduğu bölümleri sevdim. Duygu yüklü , sıcacık, dolu dolu bir kitaptı. Ve önemlisi de  iyi ki hayvancıklarımla ev arkadaşlığı yapabiliyorum diye mutlu oldum. Sık sık bir kediciğin göbüşünü okşama isteği uyandırdı. İyi ki okudum; kolay okunan, keyifli bir kitaptı.Yazarın da benim gibi üç tatlış kediciği varmış üstelik. 






... İnsanların ne yapacağı hiç belli olmuyordu. Bazen üstüme atılıp tüylerimi olmayacak şekilde okşuyorlardı. Hatta beni (bu çok alçaltıcı) yerden kaldırıp kucağına alanlar bile oluyordu!



... Kediler olan biteni her zaman anlar. Tam da bu yüzden çok iyi ev arkadaşı oluruz.



... Sarah bir keresinde, hatırladığımız sürece geçmişteki insanların bizimle olacağını söylemişti. 



... İnsanların kediler kadar nazik olmaları mümkün değildi. Nezaket konusunda yanımızdan bile geçemezlerdi.



... Küçük ve kırılgan şeyleri sevmenin berbat ve tehlikeli bir yanı vardı. Laura'nın hayata dair ilk öğrendiği şeylerden biriydi bu.



... İki ayaklı da olsa, dört ayaklı da olsa sevgi, sevgiydi.



... Bana göre Yeni Yıl da, tıpkı saatler ve dakikalar gibi, insanların uydurdukları bir şeydi. Sırf herkes aynı anda bir araya gelip kutlama yaptığı için yıllar başlayıp bitmezdi. Yıllar aslında başına önemli şeyler geldiğinde başlardı. Mesela doğduğunda... Veya sonsuza kadar birlikte yaşayacağın insanı bulduğunda. Hayat, önemli olduğunda başlıyordu. Tıpkı Sarah'nın beni bulduğu gün olduğu gibi. Ben yıllarımı o günden başlatıyorum.




MARTI YAYINLARI

Çeviren: Uğur Mehter
Şubat 2016
416 Sayfa



4 yorum:

  1. Kitap güzel de ben daha çok kedilerine bayıldım! Benim de bir kedim var. Ne kadar özel canlılar, yaşadıkça daha iyi anlıyor insan. Sevgiler canım ❤

    YanıtlaSil
  2. Kedili kitaplar okumana bayılıyorum. Benim de okuyasım geliyor :) kedilerine de bayılıyorum fotoğraflar çok çok tatlı *-*

    YanıtlaSil