#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 49 : İçerdeki Kedi || William S. Burroughs

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Okudum Bitti- 49 : İçerdeki Kedi || William S. Burroughs





                    Herkese merhaba. Günün kitabı uzun zamandır merak ettiğim yazarlardan William S. Burroughs 'tan İçerdeki Kedi. Hem kedili hem de iyi bir başlangıç kitabı olacağı için birkaç ay önce almıştım. Okuyalı da biraz oldu . :)



      William S. Burroughs da hayatının son on altı yılını kedileriyle (Ruski, Smokey, Fletch, Calico Jane ) beraber geçirmiş. ( Ne mutlu ona!) Arka kapakta da belirtildiği gibi sevgisini her fırsatta dile getirmiş : 

'' Kedilerimle aramdaki ilişki beni ölümcül ve her şeye nüfuz eden bir cehaletten kurtardı. '' 


   İçerdeki Kedi yazarın kedilere dair fikirlerini , rüyalarını, hayallerini paylaştığı , biraz derme çatma havada bir günlük.  Severek okudum. Hoşlanmadığım tek yanı bir kedi sever olarak köpekler hakkındaki nahoş fikirleri. Ayrımcılığını  her türlüsüne karşıyım ve köpekler de en az kediler kadar bilge ve sevilesi canlılar. :) 





 ... Kediler kemirgen avcısı olarak ortaya çıkmadılar. Sansarlar, yılanlar ve köpekler daha etkili kemirgen-kontrol ajanlarıydı. Kedilerin birer ruhsal refakatçi, birer Dost olarak ortaya çıktıklarını ve bu işlevden hiç şaşmadıklarını düşünüyorum.


... Brion Gysin'in dediği gibi : ''İnsan kötü bir hayvandır!'' 


... SS subaylarının üst kademelere çıkmaları için uygulanan Nazi kabul törenlerinden biri de , bir ay boyunca  besleyip baktıkları bir kedinin gözünü çıkarmakmış. Bu uygulama merhamet zehrinin kökünü kurutmak ve eksiksiz bir Übermensch yaratmak üzere tasarlanmış.



...Eski Mısırlılar kedilerini kaybettiklerinde yas tutar ve kaşlarını tıraş ederlermiş. Bir kediyi kaybetmek neden başka birini kaybetmek kadar dokunaklı ve yürek parçalayıcı olmasın ki?



... Hiç kimsenin tamamen dürüst bir otobiyografi yazabileceğini sanmıyorum. Eminim hiç kimse böyle bir şeyi okumaya katlanamazdı : Geçmişim Şeytani Bir Nehirdi.



... Kedi nefreti çirkin, aptal, hoyrat, yobaz bir ruhun yansımasıdır. Bu Çirkin Ruh'la uzlaşmak imkansızdır.




SEL YAYINCILIK

Çeviren: Ahmet Ergenç
Kasım 2013
101 Sayfa





     
         

2 yorum: