#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -124 : Erken Rüya Zamanlar || Fatma Erdek

29 Eylül 2014 Pazartesi

Okudum Bitti -124 : Erken Rüya Zamanlar || Fatma Erdek





                          Fatma Erdek 'in okuduğum ikinci kitabı. İlk okuduğum ve hayran kaldığım kitabı Melekler Zamanı hakkındaki yazım burada.  Yazarın anlatımı çok başarılı, çok akıcı ilerliyor ve dolu dolu. 



                           Erken Rüya Zamanlar , iki anlatıcılı , bir yanı eksik , kırık bir aşk hikayesi. Hani bazen gitmek daha zordur , bazen de bekleyen olmak ... İşte bu hikayede her iki zorluğu da anlayacak ama bence yine de kızacaksınız. 


                           Rüya zamanlarını erken yaşayan Nehir ve Eser 'in yıllar sonra yeniden karşılaşması , sönmeyen aşk ateşlerini , zamana, yaşanan onca kırgınlığa ve başka engellere rağmen daha da kuvvetlendirecek ama ... İşte bir sürü ama var. Duyguların bu kadar yoğun anlatıldığı kitapları okumak daha bir keyifli oluyor. İçten içe neden Eser 'ler gerçek yaşamda daha çok değiller diyorum.  :)



                         Fatma Erdek okumadıysanız , mutlaka başlayın , çok seveceksiniz. 




... Özlediğim en uzak sıla , sakladığım en değerli anıydı o. Ne yaparsam yapayım, Eser 'in gönlümdeki izi silinmiyordu.



... O gittiğinden beri, durgun bir su üzerine bırakılmış, kâğıttan bir gemiye benziyordum. Ne batıyor, ne de nereye gittiğimi biliyordum.


... Zamansa , işte yıllar, işte zaman... Kime, neye, hangi yaraya derman?



... Kiminle olduğun, kiminle yaşlandığın, ömrünü nasıl ve nerede geçirdiğin önemli değildi. Yüreğinde kim kalıyorsa, tenin kimi istiyorsa, kimin boynundaki koku sana en güzel geliyorsa, alın yazın oydu.



... Şimdi anlıyorum ki, kalp ağrısının bir ilacı yok. Çaresi yok. Farkında bile olmadan canımın, tenimin üstüne yemin etmişim ben. Dönüşü yok. Başkası yok.



...Ah, kalbim ! Bedenimin en iflah olmaz, en söz dinlemez, en laf anlamaz yeriydi. Başkasına dilsizdi, kördü, sağırdı. Sadece Eser oturmuştu oraya ve bir dağ kadar yüksek, bir dağ kadar ağırdı.



... Ağlama Nehir. Beni anlamış, beni aramış, beni özlemiş gibi ağlama. Beni beklemiş, şimdi kavuşmuş gibi sarılma. Özlem yaşları değil ki bunlar. Bu , bir kavuşma değil. Çok oldu ben gideli, sen beni  unutalı... Çok sular aktı. Çok mevsimler yaşandı, bitti. Kaç bahar, kaç yaz,kaç kış... Farkında değil misin, Nehir? Üzerimizden sadece yıllar değil, gençliğimiz geçti.



... Garip bir şeydi sevda dedikleri. Her şeye rağmen başı dikti, eğilmiyordu. Ne yılları, ne de bahaneleri dinliyordu. Ne gideceği yeri biliyordu, ne duracağı... Yenilgi, galibiyet fark etmiyordu. Girdiği yere yerleşiyor ve büyüyordu.









                                                                  EPHESUS YAYINLARI

                                                                             2014
                                                                         448 Sayfa


                                                                  

                       

10 yorum:

  1. fatma erdek , biliyorum hep aklımda , okunacak , okunacak.........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melekler Zamanı çok ,çok güzeldi. Bu da çok güzel , diğer kitabını da bir ara okurum inş. :) Ben yerli yazarları sevince , daha bir seviniyorum. Orhan Bahtiyar da bu sene kitaplarıyla tanıştığım sevdiğim yazarlardan.

      Sil
  2. ay son cümle artık bu kadını okumalıyım dedirtti bana.. ama önce hangi kitabı.. senin önerin nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap daha aşk dolu , Melekler Zamanı daha maceralı :) Diğer kitabını henüz okumadım. Bence bununla başla :) Pişman olmayacağını düşünüyorum.

      Sil
    2. o zaman bayram dönüşü alırım ki ben bunu :) teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil
  3. Merak ediyordum bu kitabı. Şimdi düşüncelerim netleşti kesinlikle bunu da listeme ekliyorum ^_^ off off cok kıtap beklıyor bu sonbahar :))

    YanıtlaSil
  4. İlgimi çekti.Türk yazarları okumak çok hoşuma gidiyor.Ekledim bunu da paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum Türk yazarları , hele de beğenirsem değmeyin keyfime , yorum için ben teşekkür ederim ;)

      Sil