#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 55: Son Kamelya || Sarah Jio

9 Mayıs 2014 Cuma

Okudum Bitti - 55: Son Kamelya || Sarah Jio





                                          Daha önce diğer üç kitabını da okuyup , çok sevdiğim , bundan sonra ülkemizde yayınlanacak bütün kitaplarını okumayı planladığım Sarah Jio 'nun son kitabını da okudum nihayet.



                                           1800 'lü yıllar İngiltere 'sinde kraliçenin de gözdelerinden olan , nadir bulunan bir kamelyanın yolu bir şekilde Livingston Köşkü 'ne düşer. Önce Kraliyet yetkileri , sonra başka insanlar da Middlebury Pembesi denilen bu kamelyanın peşine düşerler. 

                                            1940 yılının Newyork 'un da  Flora , fırıncılık yapan ailesi ile beraber , maddi sıkıntılar çekmektedir . Akşamları çalıştığı Botanik Bahçesi sebebiyle Bay Price isimli uluslararası çiçek hırsızlığı yapan  bir adamın dikkatini çeker ve ondan , bulunduğu zor durumunda etkisiyle reddedemeyeceği bir iş teklifi alır ve Livingston köşküne dadı olarak gider.


                                          2000 yılının New York 'unda ise Addison ile tanışıyoruz. O da bahçe düzenlemesi yapan , geçmişi  kocası Rex 'den bile gizlediği sırlarla dolu bir kadındır. Amanda ve Rex  , Rex 'in ailesinin satın aldığı Livingston Köşkü'ne  tatil için giderler. Burada Amanda hem kendi sırlarıyla , geçmişiyle yüzleşirken , hem de Middlebury Pembesi 'nin sırrının peşine düşer. 


                                         Geçmişten gelen Livingston gizemleriyle ,  Flora ve  Amanda 'nın sırlarını iç içe okuyup , umutla , merakla bitireceğiniz , Jio klasiği bir kitap olmuş yine. Üstelik bu defa fazladan macera ve hafif dozlu gerilim de var.  Severek okudum.








    ... Geçmişimi gizli tutmak için çok çabalamıştım ve şimdi, geçmişte yaşadıklarım kafesteki kuduz bir hayvan misali bana hırlıyor , adeta beni tehdit ediyordu. 
                                                  


... Evde yalnız kalma fikri garip gelmişti. Köşkteki bir ruh, yüzlercesine ev sahipliği yapacaktı. Ya da yüzlerce ruh şu an benimleydi. Uzun zaman önce ölen kişilerin ruhlarıydı bunlar. İzliyor, bekliyorlardı. Yatak odasına çıktığımda içim titremişti. Lord Livingston zamanında burada uyumuştu. Anna ile birlikte. Ya da başkalarıyla?


...Nefret kanser gibidir, kalbi yıpratır.




... İstilacı bitkiler şeytana benzer ; tekrar çıkmayacaklarından emin olmak için yapılabilecek tek şey direkt onlarla yüzleşmek , savaşmak ve kazanmaktır. Diğer yollar, sadece geçici çözüm olur. Kendi hayatımı düşünerek iç geçirdim. Otların her yanımı sarmasına izin veriyordum. Onlar mutluluğumu ve hatta çoğu açıdan hayatımı tehdit ediyorlardı. Peki neden ben de yüzleşemiyordum?



... '' Bu kitaba göre, kamelyalar yüzlerce yıl yaşayabilirmiş. Bu da onların, tüm bitki ve ağaçların içinde en çok sır tutan çiçekler olduğunu gösteriyor. ''



asabi bakire


 
        Kitap Tanıtımına ve diğer Sarah Jio kitaplarının yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz. 



                                                                                ARKADYA YAYINLARI


                                                                  Çeviren :  Ayhan Ece Şirin
                                                                            Mayıs 2014
                                                                               345 Sayfa

                                                              Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı 

2 yorum:

  1. Mehtap'cığım Son Kamelya'nın hem ismi, hem de konusunu çok beğendim, okumadan nasıl karar verdin deme:)öyle güzel anlatmış, tanıtmışsın ki, anlaşılıyor...benzer bir kitap - ama o çok kısaydı ya da kısaltılmıştı bilemiyorum- Siyah Lale'yi hatırlattı onu da keyifle okumuştum yıllar önce çocukken arkası yarında dinlemiştik çok heyecanlanmıştık yine çiçek hırsızlığı filan vardı...kitabın yanındaki harika kedinin ismini unuttum yalnız:( senin kedindi değil mi? çok tatlı maşalah
    teşekkür ediyorum
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için ben de teşekkür ederim Ablacığım , evet benim kedilerimden biri. Adı Şeker , Bücürük'e selamları var :)

      Sil