#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -31 : Efsane - Bir 'Barbaros' Romanı- İskender Pala

23 Mart 2013 Cumartesi

Okudum Bitti -31 : Efsane - Bir 'Barbaros' Romanı- İskender Pala



       Yine çok hatta çok çok güzel bir kitap daha okudum bitti. Çok severek okudum. Belli olduğu üzere çok beğendim. Gözlerimin dolduğu, içimin cız ettiği anlar oldu. İskender Pala ' nın okuduğum üçüncü kitabı, diğer kitaplarını da okuyacağım zamanla zira kendisini çok seviyorum.

Bu kitabımızda isminden de anlaşılacağı gibi büyük denizcimiz  Barbaros Hayrettin Paşa ' yı anlatmış bize.Arka kısmında harita ve çok işinize yarayacak denizcilik terimleri sözlüğü var. Sık sık bakmak zorunda kaldım haliyle.Ama iyi ki eklenmiş o sözlük :)

Kitabımızda Hayrettin Paşa Gırnatalı bir müslüman olan Seyyid Muradi 'nin (Sidi Alkala) gözünden anlatılıyor. Barbaros , onu haçlı korsanlarından kurtarır ve pusula okuma,harita,coğrafya ve denizcilik bilgisi sayesinde yanına alır. Sık sık satranç oynayıp sohbet ederler. Aralarında mesafeli bir dostluk oluşur.





Ayrıca savaştan çok aşk işlenmiş romanda diyebilirim.Hem de öyle bir aşk ki öldürmez süründürür cinsten. Kitapta geçen üç heykelin sırrını kendimce düşündüm , hatta daha önce duymuş olma ihtimalim de var ama okurken ne hatırlayabildim ne tahmin edebildim. Bu da merakla okunması için bir sebep daha.

Barbaros ile Andrea Doria arasındaki kıyasıya mücadeleyi okumak keyifliydi. Endülüslü  müslümanların katledilişini okumak da aynı oranda üzücüydü. Tarihe bir gemi yolculuğu ile çıkmak gibi oldu benim için.
Barbaros Hayrettin' in küçüklüğünden başlayıp Preveze Zaferi ile coşup vefatına kadar olan hayatına çok güzel bir bakış. Duygulandım, gözlerim doldu.

Kısaca çok severek okudum , şiddetle tavsiye ederim. Zaten çok şey söyledim , daha fazla büyüsünü kaçırmayayım , herkese keyifli okumalar.



KAPI YAYINLARI
OCAK 2013
379 SAYFA

5 yorum:

  1. İskender pala severek okuduğum yazarlardan birisidir. Bu kitabı alıncaklar listemde var ama yakın dönemde alamam gibi. Kendime şart koştum. elimde okunmayo bekleyen kitapların bir kısmı bitince alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle sözler veriyorum ama bu defa tutamadım , hazirana kadar almayacaktım aldım :)

      Sil
  2. sabırsızlıkla okumayı beklediğim kitap:)

    YanıtlaSil
  3. Canim cok iyi oldu
    Yskin zamanda okunacaklar listemde
    Bu yorumundan sonra dsha da çabuk lasacak
    Hayirli gunler

    YanıtlaSil