#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 29 : Dostluk Ekmeği - Darien Gee

16 Mart 2013 Cumartesi

Okudum Bitti - 29 : Dostluk Ekmeği - Darien Gee



             Yine keyifle okunan bir kitabı daha bitirmenin mutluluğunu paylaşmaya geldim. Bütün duygulara hitap eden bir kitaptı benim için. Bazen duygulandım,üzüldüm, gözlerim doldu, bazen sevindim , merak ettim. Aslında durağan bir tempoda başlayıp ilerleyen kitap , ilerledikçe sizi içine çekiyor.


Oğlunun ölümüyle hayatı ,dünyası alt üst olan Julia bir sabah kızıyla kapısında sürpriz bir paket bulur. Sırf kızının ısrarıyla açar ve paketten çıkan ekmeği yerler. O kadar beğenirler ki bütün ekmek bitince kendileri de paketle beraber gelen tarifi denemeye karar verirler ve Amiş Dostlar ekmeği efsaneyi böylece tüm Avalon için başlamış olur. Bir nevi saadet zinciri gibi ilerleyen ekmek yapma ve paylaşma etkinliği başta Julia ve ailesi olmak üzere mucizevi bir dokunuş yapar. Bu sayede hayatları kesişen boşanmak üzere olanÇello sanatçısı Hannah , eşini kaybetmiş, yaşı ilerlemiş Madeline ve Julia sıcacık bir dostluk kurarlar.


Yardımlaşma ,paylaşma,affetme  ve herşeye  rağmen umudu kaybetmeme üzerine yazılmış , çok sıcak bir hikayeydi. Hiç sıkılmadan keyifle okudum.


                       Zaten Arkadya 'nın kitaplarının kapaklarını,baskıları ve ayraçları çok sevdiğimi defalarca söyledim. Okurken göz yormayan , görsel yönden çok başarılı olan kitaplardan birini daha okuduğum için mutluyum.


                   O kadar güzel anlatılmış ki bu dostluk ekmeğini canım çekmede dersem yalan olur, arka kısımlarda bir çok tarif verilmiş ama öyle günlerce bekleyecek sabrım yok:)




      ARKADYA YAYINLARI
     ŞUBAT 2013
     ÇEVİREN : SİMGE ÖLMEZ
     462 SAYFA

14 yorum:

  1. kitabı edinmeyi düşünmedim bile , hani ilk cümledeki kayıp var ya sırf o sebepten ama şimdi yazını okuyunca , okunur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat tüm zorluklara rağmen devam ediyor diyor kitap , acı da olsa öyle zaten. Gözlerimin dolduğu yerler oldu epey, gerçi benim gözlerim çok çabuk dolar ama evet okunur :)

      Sil
  2. sevdim ben bu kitabı
    teşekkürler tanıtım için
    hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim , ben teşekkür ederim ,hayırlı akşamlar.

      Sil
  3. asabi bakire benimde almak istediğim bir kitap, merakımı giderdin sağol

    YanıtlaSil
  4. İlk senin blogunda bu kitabın varlığından haberdar oldum ve merak ettim. Yorumunu okuyunca ise okumam gerekli diye düşündüm:) teşekkürler yorum için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir kitap ve keyifliydi , ben teşekkür ederim ,güzel yorumun için :)

      Sil
  5. ben kitapla ılgılı daha detaylı bılgı verırsınız sandım ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni okuyanlar bilir , detay vermeyi sevmediğimi. Aynı şekilde detay okumayı da sevmiyorum. Eminim uzun uzadıya yorumlayanlar da olmuştur ,saygı duyarım ama ben sevmiyorum.Kısaca bende bıraktığı etki budur.

      Sil
  6. benimki de bitmek üzere :) bi sonu kaldı hihih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için beklemedeyim ,okuduğum kitapların yorumlarını okumak daha bir zevki oluyor:D

      Sil
  7. Konusu güzelmiş. Not alıyorum bulurm inşallah.

    YanıtlaSil