#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 25: Patasana - Ahmet Ümit

11 Mart 2013 Pazartesi

Okudum Bitti - 25: Patasana - Ahmet Ümit



Yine keyifle okunan bir Ahmet Ümit kitabı ile karşınızdayım. Henüz bütün kitaplarını okuyamadım , okuduklarım okumadıklarımdan az , keşke hepsi adıma imzalı olsaydı , imzalı kitapları gördükçe kıskanıyorum :) Şöyle Mehtap' a sevgilerle yazsaydı da yazısı da çirkinmiş ama olsun bana özel imzalı diye bakıp bakıp sevinseydim fena olmazdı ama neyse :)


Bu kitabı iki güvenilir kaynak beğeneceğimi düşündüklerini söyledikleri için zaten pek şüphem yoktu. ( Maviumut88 ve Kitapeylemcisi ) Zevklerimiz uyuyor.



Dün bitirdim ama başağrısından artık ayakta duracak halim kalmadığı için ışıkları kapatıp kendimi sessizliğe,karanlığa hapsettim :) Aslında bugün de çok iyi değilim ama buna şükür. Ay ne uzattım. Kısaca kitaptan bahsedecek olursam ;


Kazı başkanı olarak ekibiyle beraber Gaziantep yakınlarına gelen Esra , 2700 yıl öncesi Hitit dönemine ait , Hitit Kralı başyazmanı Patasana ' nın yazdığı tabletleri bulur.Bu tabletler hem tarihe ışık tutacaktır hem de diğer tabletlere benzememektedir. Patasana'nın iki bin küsür yıl önce yazdığı günlükleri okumuş olacaksınız.
Kitap bir bölüm günümüzde bir bölüm tabletlerde olmak üzere peş peşe ilerliyor .Böylece hem 28 tableti okurken , hem de Esra ve arkadaşlarının tabletleri gün yüzüne çıkartırken yaşadıklarına tanık oluyorsunuz. Cinayetsiz Ahmet Ümit kitabı olmaz değil mi ? Cinayetler de başlar . Polisiye okurken her an acaba kim katil diye kafa yorduğumdan olası şüphelilerim epey çok olur ,bu defa ilk şüphelim katil çıkmadı. Günümüzün bazı sorunlarına da değinilmiş , merakla okuduğum ,keyifli bir kitaptı.



Okumayanlara ya da Ahmet Ümit ile henüz tanışmayanlara tavsiye ederim. Okuduğum diğer Ahmet Ümit kitapları ise ;


İnsan Ruhunun Haritası ( burada )

Bir Ses Böler Geceyi (burada)

Çıplak Ayaklıydı Gece (burada)

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (burada)

Bab- ı Esrar (burada )

Beyoğlu Rapsodisi (burada)

Sokağın Zulası ( burada )




Böylece 1 no.lu listem tamamlandı. Daha önce hazırlayıp , paylaştığım
hatta üç kitabına başladığım 2 no.lu listeme devam ediyorum.


                                                             EVEREST YAYINLARI
                                                         41. BASIM HAZİRAN 2012
                                                                         392 SAYFA


Herkese keyifli okumalar.











12 yorum:

  1. Ahmet Ümit gözüm kapalı aldığım yazarlardan. Hepsini olmasa da çoğu kitabını çok sevmiştim :)
    Liste işi iyi fikirmiş. Ben de bir ara okumadığım kitaplarımı düzene soksam iyi olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum Ahmet Ümit ' i. Liste yaparsan keyifle göz atarım, seviyorum.

      Sil
  2. Bir Ses Böler Geceyi
    Beyoğlu Rapsodisi
    Bab- ı Esrar
    BU YAZILARINADA GİİTİM.YORUMLARIMI BIRAKTIM.BENDE DÜN BİTİRDİM BAB-I ESRARI OKUMAYI
    FİKİRLERİMİZİN UYUŞMASI HOŞUMA GİTTİ
    GÜZEL GÜNLER GÜZEL OKUMALAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ortak beğenilerim olan arkadaşlarla karşılaşınca seviniyorum, güzel yorumların için çok teşekkürler.

      Sil
  3. beğenmene çok sevindim.vicdan yapmıştım eğer beğenmezse diye:)
    patasananın tabletleri ayrı bir hoştu dimi;)

    YanıtlaSil
  4. istanbul hatırası ve sultanı öldürmek romanlarıda çok güzeldi.patasana sıradaki ahmet ümit kitabım olacak çok severim kendisini yazdıklarını.güzel anlatım ve yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir sonraki listeme İstanbul Hatırası' nı eklemeyi düşünüyorum.

      Sil
  5. ben çok Ahmet ümit kitabı okumadım ama sevdiğimdi ve senin de sevmeni çok sevdim , tekrar çok geçmişler olsun diyorum , yorumlarını bekliyorum ,:)listelerimiz de çok güzeller yaa:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , ben de bayılıyorum, senin kulelerine bakmaya da hatta yoruma bakarken yandan bakıyorum şimdi ne okuyor acaba diye:D

      Sil
  6. kavim ve ninattanın bileziği de güzeldir. geçmiş olsun bu arada. genelde sessiz sessiz izliyordum bu defa yorum yapmak istedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplığımda sıraarını bekliyorlar. Çok teşekkür ederim , yorum için de ayrıca teşekkürler, çok seviniyorum yorumlara:)

      Sil