#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 21 : Dün Gördüm Gece Bir Rüya - Bedirhan Toprak

24 Şubat 2013 Pazar

Okudum Bitti - 21 : Dün Gördüm Gece Bir Rüya - Bedirhan Toprak



Birden fazla kitabı beraber okumayı sevdiğimi söylemiştim , bu aralar yavaş okusam da  yine dört - beş kitabı dönüşümlü okuyordum ama bu kitaba başlayalı nerEdeyse yirmi gün oldu. O kadar sıkıldım ki anlatamam. İçimdeki bir ses : ' yarım bırak ' de se dinleyemedim çünkü yarım bırakamayanlardanım. Dur biraz daha okuyayım güzelleşir diye diye yirmü günde sıkıla sıkıla okudum bitti.

Sabah garip bir şekilde uyanan , yaşadıklarına anlam veremeyip evden çıkan ve ne yapacağını , nereye gideceğini ve bir çok şeyi unutup değişik bir macera yaşayan orta yaşa yaklaşmış bir adamın kaybolmuşluk,aşk,tutku,acı ve değişik kimi duygularına 24 saatlik bir göz atış.


Kitap için ; ' dünyayın ilk günü' ndeki 'ilk soru ' ya 
yani

'Cennetini kaybetmiş bir Adem' i ne avutabilir ? '
ya da
' Cenneti bilen  Adem'in bu dünyada yaşama şansı var mı '

cevap arıyor denmiş olsa da hiç öyle derin bir kitap değil. (bana göre)




Araya başka başka kitaplar girince listem bitmek bilmedi. ( Blog Tur , Yazar Ayları , Kitap Kardeşliği vs. )
Bir an önce bitirip yeni listemi hazırlamak için sabırsızlanıyorum. Herkese keyifli okumalar.

9 yorum:

  1. Tanitim icin tesekkurler.bende su anda anna karina yi okuyorum.dedigin gibi bitmek bilmiyor.baska kitap larimda var okudugum ama subat ayi hic iyi gelmedi bana. Her neyse hayirli sabahlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada oluyor böyle zor okunan kitaplar :) Mart ayında acısını çıkarman dileğiyle ablacığım o zaman :) Teşekkürler.

      Sil
  2. john katzenbach den psikanalist i okuyunca yapacağın yorumu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. İki ortak konumuz var yine seninle asabicim. Birincisi kitabı yarım bırakamamak. İranlı bir yazarın Kağıttan Düşler isimli kitabı ömrümü yedi kaç gündür ve sonunda dün gece bitti. İkincisi de benim mini okuma listem de yerle bir oldu. Yazar Ayları yazarları belli olduğundan onları planlamıştım ama blog turuydu, hediye kitaptı derken ipin ucu kaçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , olsun bakalım önümüzdeki günler neler getirecek. Yazar Ayları Asimov olunca bulamam diye ümidim yoktu ama sağolsun bir kanatsız kitap meleği yetişti imdadıma . Kitap sağsalim ulaşsaydı daha bir mutlu olacağım.

      Sil
  4. Bende üç kitabı aynı anda okuyorum, normalde rahat bir şekilde okuyup bitirmem gerek alışığım ama hiç biri bitmiyor.

    YanıtlaSil