#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 19 : Peder Constantin - Iudovic Halevy

21 Şubat 2013 Perşembe

Okudum Bitti - 19 : Peder Constantin - Iudovic Halevy



Geçen sene çöpe atılmaktan / yakılmaktan kurtardığım kitaplardan biriydi bu da. Arada listelerime eskilerden de bir ya da iki tane ekliyorum , okunmuş eski kitapları okumak ayrı bir keyif veriyor. Hem bu kitabı okuyan üşenmemiş kurşun kalemle baskı hatalarını düzeltmiş , eksik basılan bir yere de harf eklemiş. Hoşuma gitti :) Yaşanmışlığı olan kitap derken bunu kastediyordum .


Peter Constantin  Fransa ' da yaşayan , fakir babası, yardımsever  70' li yaşlarında bir Katolik bir pederdir. Longueval Şatosunun Markizinin ölmesiyle şato ve çevresinde olan  iki çiftlik ve orman satışa çıkarılır ,yerli halk arasında çekişmeye sebep olan tüm bu mülkleri Amerikalı olduğu bilinen Madam Scott ve kızkardeşi Mis Percival satın alırlar. Onlar gelmeden haklarında yalan yanlış dedikodular alıp başını gider. Tek doğru olan çok zengin olduklarıdır. Herkesin kıskanmasına rağmen pederin tek sıkıntısı gelen Amerikalı bayanların Katolik olmamalarıdır. Ama korktuğu gibi olmaz.

Bundan sonrası sürpriz bir aşk ilişkisine dönüşür.(Aşk yaşayan peder değil  :)) Sonunu ve detaylarını elbette yazmayacağım. Kitabı bulabilir misiniz bilmiyorum ama , sahaf severlerin şansı var , okumak isteyenler olursa keyifliydi. Hoş , asil duygular var. Kısa sayılacak bir kitaba bu duygular ancak bu kadar güzel sığdırılabilirdi.


OLUŞ YAYINEVİ
1971 - İSTANBUL
183 SAYFA
TÜRKÇESİ : BABÜR KUZUCU


10 yorum:

  1. ee güzelmiş , ben de eski kitapları severim , tabi yenileri de severim ama...

    YanıtlaSil
  2. çöpe atmak mı :o yakmak mıı :O yorumu okudum ama aklım bu ilk cümlede kaldı :(

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bir kitap nasıl atılır anlayabilmiş değilim. Okumayacaksan cevrende okuyanda mı yok. Tek attığım kitap arkadaş toplu olarak kitaplarını vermişti içlerinde incilde vardı sadece onu attım. Verecek biri olaydı atmaz verirdim ama yoktu en iyisi geri dönüşüme gitsin dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de mecbur kalıp attığım kitaplarım oldu , su baskınından dolayı bırak okumayı geri dönüşümlük bile halleri kalmamıştı. Ağlaya ağlaya attım. Kitaplar benim için de çok değerli ve her kitabın bir hedef kitlesi mutlaka vardır ama malesef herkes aynı düşünmüyor.

      Sil
  5. asabi bakireciğim,yine küçük bir çekilişim var katılırsan çok sevinirim.zaten maş çok şanslı bir kızsın :) öptüm canım görüşürüz yine inş :)
    http://sununnotu.blogspot.com/2013/02/geldi-yine-cekilis-mevsimi.html

    YanıtlaSil