#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 27: Mahalleden Arkadaşlar || Selçuk Aydemir

28 Haziran 2019 Cuma

Okudum Bitti- 27: Mahalleden Arkadaşlar || Selçuk Aydemir



                   Kitap seven herkese yeniden merhaba. Günün kitabı bir süredir merak ettiklerimden biri. Selçuk Aydemir'in başka kitapları da çıktı ben alıp okuyana kadar. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Düşünüyoruz daha doğrusu çünkü çok sevdiğim biriyle beraber , gayet de severek okuduk.

        Selçuk Aydemir'i okumak istememin sebebi Kardeş Payı ve İşler Güçler dizilerinin senaristi olmasıydı. İşler Güçler'i izledim sayılmaz ama Kardeş Payı'nı annemle çok severek izledik. Kitaplardan da umutluydum bu sebeple. Severek, eğlenerek okudum. Üstelik kitabın telif geliri de Koruncuk 'a bağışlanıyormuş ne güzel.



         Selçuk, Serkan ve Mete'nin Küçükçekmece sokaklarındaki maceralarını okumak epey eğlenceliydi. Her şey Selçuk'un gizli gizli sevip hayran olduğu İsmet'in çetesine girememesiyle başlıyor. O da Serkan ve Mete ile kendi küçük çetesini kuruyor. 90'lar mahalle hayatına özlem duyuyorsanız çok daha tatlı gelecek. Okurken kendi çocukluğumuza dair anılarımızdan da bahsettik. Devam kitabı annem okuyor, çok daha eğlenceli olduğunu söylüyor. Önümüzdeki aylar da (ya da yıllarda :p ) biz de okuyacağız. :)




'' 'Kitap alacaz  biz!'
'Özellikle aradığınız bir şey var mı?'
'Yoo... Allah ne verdiyse artık.'
'Tevrat, Zebur, İncil, Kuran. Hepsini Allah verdi. Hangisini vereyim? Kuran diğerlerine nazaran oldukça yeni.' ''


''Sen İsmet'in dayağını hiç yemedin, di mi? Beni bir dövdü kişiliğim oturdu Selçuk. Mete'nin göz rengi sürekli değişiyordu İsmet'ten yediği dayaktan sonra yeşilde kaldı, değişmiyor. Bozuk trafik lambası gibi oldu, gelene geç diyor.''


''İnsan en zor kendini kandırıyordu, ama sağlam inandırdı mı, geri dönüşü de yoktu.''




SAYFA 6 YAYINLARI

222 Sayfa 
2018

2 yorum: