#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -109 : Her İşte Bir Hayır Var || Matthew Quick

7 Ekim 2016 Cuma

Okudum Bitti -109 : Her İşte Bir Hayır Var || Matthew Quick




             Herkese merhaba. Gecenin kitabı şirin kapağıyla : Her İşte Bir Hayır Var. Kolay okunan ama biraz da düşündüren bir kitaptı. 

             Bartholomew hayatı boyunca annesiyle yaşamış, yetişkin bir adamdır. Annesinin ölümünün ardından doğal olarak kocaman bir boşluğa düşer. Yas danışmanı artık hayatını değiştirmesini, kafesinden kurtulmasını öğütler. Ama söylemek kolaydır her zaman. Annesinin iç çamaşırı çekmecesinde Richard Gere tarafından gönderilmiş ''Tibet'e Özgürlük'' mektubunu bulduğunda, kafasında annesine dair bir şeyler yerine oturur. Çünkü annesi yaşamının son anlarında ona Richard diye hitap etmiştir. 

           Bu kısmi aydınlanmadan sonra Bart (upuzun Bartholomew yazmak çok zor) Richar Gere 'e mektuplar yazmaya başlar. Bu mektuplar sayesinde bu zorlu süreci biraz daha kolay atlatmaya çalışır. Biraz iç dünyasına yolculuk, biraz iç döküş, arada ufak tebessümler, acılar, yeni arkadaşlar ve fonda Richard Gere.  Şaşırtıcı detaylar da vardı. Severek okudum, kolay okunan bir kitaptı.







... Yeryüzündeki en iyi kalpli insanların çoğunlukla kudretsiz  olduğunu fark etmiş miydin Richard Gere? 



... Neden babam anneme bir peri masalı yaşatmamıştı?
      Neden insanlar birbirine peri masalı yaşatmayı beceremiyor?
      Nedenini biliyor musun Richard Gere?
       Filmler sana bunu öğretebildi mi?



... Hastalanmadan önce annem hep, ''Yapılan her kötülüğün karşılığında iyi şeyler de oluyor ve zaten dünya bu sayede dengede kalıyor.'' derdi.




... Yaşadıklarımıza dair hislerimiz olmasa gerçeklik diye bir şey olur mu?







FENİKS KİTAP

Çeviren: Uğur Mehter
Ağustos 2015
320 Sayfa






6 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor. Çok da güzel yazmışsın. Sevgiler, selamlar

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yorum yazmışsın.Hem kitaptan hemde yorumunun güzelliğinden en kısa zamanda alıp okuyacağım.Yorumuna sağlık.Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda duymaya en çok ihtiyacımın olduğu ifade " Her şeyde bir hayır vardır"..
    Kitap ilginç bir şeye benziyor gerçekten, tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. ben fotoğrafa bayıldım, her işte bir hayır var kompozisyonu pek güzel olmuş :)

    YanıtlaSil