#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -22: En Güzel Öykünü Yaz || Christopher Edge

6 Şubat 2016 Cumartesi

Okudum Bitti -22: En Güzel Öykünü Yaz || Christopher Edge





            Herkese merhaba. Bu geceki kitabım tatlı ötesi, harika bir şey. Şöyle bir bakınayım, resimlerine göz atayım derken, okudum bitirdim. Çok güzeldi. Çocuklara yönelik bir ilham deposu olsa da oturup öykü yazma isteği uyandırdı bende de. Zaten çocukken kompozisyon yarışmalarında derecelere girmişliğim var, bu kitap o zamanlar elime geçseydi, imzam için kuyruklara giriyor olabilirdiniz. Şaka şaka. :))  






      Kuşe kağıda basılmış; pırıl pırıl ve rengarenk. İçinizdeki yazarı ortaya çıkaracak ipuçları, öneriler ve harika yazarlardan, harika alıntılar ile süslenmiş. 







              Kitabın ilk yarısında öykü yazabilmek için gerekli her bilgi, anlaşılır bir dilde anlatılıyor. İlerleyen bölümde ise farklı türlerde nasıl yaratıcı olunur işleniyor. Ayrıca bu fotoğrafta da göründüğü gibi KIRMIZI ALARM isimli kutucuklarda, imla,noktalama ile ilgili tüyolar var. YAZAR DİYOR Kİ , SÖZCÜK AĞLARI isimli dolu dolu kutucuklar da var ve benim favorim ise ESİN DURAĞI kısmı. Çok harika kitaplardan, çok güzel alıntılar verilmiş.







             Her sayfanın ayrı ayrı fotoğrafını çekmek istedim. :) 




         Bir öykü yazmaya karar versem sanırım hayvan öyküsü olurdu. Fabl gibi :)






       Korku öyküsü de okumak keyifli oluyor. Şu sayfanın güzelliğine bakın. :)






      Bence her yaştan kitap severin hoşuna gidecek bir kitap olmuş. Özellikle küçük kitap kurtlarına şiddetle tavsiye ederim. 






 





                Tanıtım yazısı da böyle diyor ;

  EVET , YAPABİLİRSİN !

İşte en iyi öykünü yazmak için ihtiyacın olan HER ŞEY!

ÖYKÜNÜN KONUSUNU SEÇ

Beklediğin ilham bir türlü gelmiyor mu? Rüyalarından kopya çekmeye ne dersin?


ETKİLEYİCİ KARAKTERLER YARAT

En kötüler bile her zaman kötü olmayabilir. Hatır sormak için her gün babaannesini arayan zalim bir çete lideri kulağa nasıl geliyor?


BÜYÜLEYİCİ KELİMELER KULLAN

Hatta dilersen kendi kelimelerini yarat.


VE OKURU SERSEMLETECEK BİR SONLA NOKTAYI KOY.

Harika öyküler harika sonlara ihtiyaç duyar. 


Yaratıcılığını parlatacak öneriler, ilham verici fikirler ve uzak durman gereken tuzaklar. Hemen şimdi kalemi eline alıp yazmaya başlaman için gereken her şey bu alet çantasında. 




DOMİNGO YAYINLARI

Yazar: Christopher Edge
İllüstrasyonlar: Nathan Reed
Çeviren: Sumru Ağır Yürüyen
Ocak 2106
128 Sayfa










3 yorum:

  1. İnstagram paylaşımını görünce çok merak etmiştim kitabıı burda da ayrıntılı yazmana çok mutlu olduum :) ne tatliş bişeymiş bu kitapp :) ben de küçükken hikayeler yazardım fabl tarzı yazmışlığım da var kedili medili :D o zamanlar olaydı ya bu :)

    YanıtlaSil