#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 74 : Ölüm Bizi Ayırana Dek || Barbara J. Zitwer

12 Eylül 2015 Cumartesi

Okudum Bitti - 74 : Ölüm Bizi Ayırana Dek || Barbara J. Zitwer






                               Kitaplar migrenli ve moralsiz günlerimde sığınağım oluyor, özellikle böyle kolay okunan, kafa dağıtan kitaplar moral düzeltmek için birebir. 



Bir oturuşta bitecek, akıcı, keyifli, yer yer duygusal, güzel bir kitaptı. James Matthew Barrie hakkında araştırma yapma isteği doğurdu içimde , Peter Pan'ı özledim mesela. Okursanız , aşk, arkadaşlık, vefa, zorluklarla mücadele, kaybetme, kayıplarla başa çıkabilmeye dair güzel şeyler bulacaksınız.



Joey özel hayati berbat durumda olan, terk edilmiş, işinden başka bir şey düşünemeyen , doğal olarak da mutsuz bir kadındır. Mucizevi bir şekilde iş için Amerika 'dan İngiltere 'ye gider. Orada yıllardır görmediği ama kendisi için bir kardeşten değerli olan eski arkadaşı Sarah ile buluşurlar ve  dostlukları zorlu bir sürece girer. Bir yandan iş için stres altındayken , komşusu yakışıklı Ian ve kızı Lily ile tanışır. Hızlı bir şekilde baba- kızın hayatına dahil olur. İşin en keyifli yanı Lily 'in anneannesinin ve Sarah 'ın kayınvalidesinin de dahil olduğu yaşlı ama çılgın kızlarla tanışır. Bu çılgın kızlarla kış soğuğunda yüzmeye başlar ve bir yandan da bu şeker topluluktan birçok şey öğrenir. 



Hem keyifli hem duygu yüklü sıcacık bir hikaye işte. Film tadındaydı, hemencecik bitti. Bunda göz yormayan puntonun da hatırı sayılır rolu oldu elbette.





... Joey tepsiye yer açmak için kitabı tekrar eline aldı. Meg 'in kitabı kime ithaf ettiğini merak etmişti.

    Sayfayı çevirdi ve '' J. M. Barrie Kadınları Yüzme Kulübü 'ne, '' cümlesini okudu.




... Hayatta şansları yaver gitmiş miydi? Hem evet hem hayır. Esir kampına kapatılan birinin şanslı olduğunu söylemek zordu. Ya da yetişkin de olsa insanın çocuğunu kaybetmesi kelimenin tam anlamıyla facia olarak adlandırılabilirdi ancak. Ama bu güzel, mağrur kadınlar hem sevmiş hem sevilmişlerdi. İşte bu önemli bir şey, diye düşündü Joey.

Belki de hayattaki en önemli şeydi.




... '' Peki, bu resimde yer alan özel biri var mı?''  diye sordu Aggie aniden. ''Kadın ya da erkek hiç fark etmez.''

Joey cevap vermeden önce bir süre duraksadı. ''Vardı -bir adam.''
''Artık yok öyle mi?''
''Başka birine âşık oldu.''
Aggie şefkat dolu gözlerle Joey'e baktı. ''Gönül ferman dinlemez, öyle değil mi? Bazen sahip olduğundan başka bir gönül ister ya da belki başka bir organ.''





... ''Aralık ayında bile güllerimiz olsun diye Tanrı bize hafıza denen şeyi verdi.''
                                                         - J. M. Barrie








NEMESİS KİTAP

Çeviren: Eda Tevrizci
Eylül 2015
398 Sayfa






3 yorum:

  1. Aynen, zor zamanlarımda tek oturumda biten kitaplar iyi gelir bana da. Normalde okumayı sevmem ama bazı günler kurtarıcı oluyorlar. Oturup da akıcı bir film izleyip kafa dağıtmak gibi...

    YanıtlaSil