#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 79: Doctor Who : 11 Doktor 11 Öykü

25 Eylül 2015 Cuma

Okudum Bitti- 79: Doctor Who : 11 Doktor 11 Öykü






                           Herkese merhaba ve mutlu bayramlar. Okuyup bitireli uzun zaman olan ve çok,çoook sevdiğim bir kitapla sizlerleyim. Program sunar gibi oldu, idare edin artık.



   Meşhur Doktor 'un 50. yılına özel olarak 11 harika yazarın bir araya gelip 11 keyifli öykü yazmasıyla oluşan bu güzel kitap , özlendikçe açıp tekrar tekrar okunası cinsten olmuş. Dizi olarak da çok keyifli olan ve bir çok hayranı bulunan Doktor 'un kitaplıklarımıza da konuk olması çok güzel. Bu kitap ayrıca İthaki Yayınları 'nın da 1000. kitabıydı. Yani özel işte. :)


Bir Zaman Lordu Olan Doktor yüz yıllardır , zaman yolculuğu yaparak, çeşitli maceralarla evreni kurtarmaya devam ediyor, her zaman lordunun on bir rejenerasyon hakkı olduğu için tekrar tekrar yaşamaya devam edebiliyorlar. Bu haklarının hepsini kullanırlarsa ölüm tehlikeleri olabiliyor. Zaten bunları biliyorsunuzdur. 

Her öyküde zaman makinesi yani Tardis sayesinde sayısız maceralara atılan farklı doktorun birbirinden farklı on bir hikayesini , farklı yazarların kaleminden okumak çok güzeldi. Ne kadar çok 'farklı' dedim, değil mi? :) Hani dizi izlemeyi sevmiyorsanız ve Whovian 'lara hak vermek için okumanız yeterli. Hangi doktoru ve yol arkadaşını daha çok sevdiğinize zor karar vereceksiniz. Üstelik öyküler çok heyecanlı ve merak uyandırıcı. Hem bölümler bitirmeden elimden bırakmak istemedim hem de bitmesin istedim. 




İşte o muhteşem yazarlar ve yazdıkları öyküler:


İlk Doktor: Doktor'a Büyük Bir Alkış
EOIN COLFER



... İnanılmaz , diye düşündü Doktor. Yaptığı işe dikkatini hiç vermiyormuş gibi görünüyor ama hiçbir şey hissetmiyorum.
    Xing Tapınağı'nda eğitilen cerrahların en iyi bilinen özellikleri de buydu zaten, hızlı ve hatasızlardı. Doktor öğrencilerin kesilen ayak başparmaklarının acısıyla gecenin karanlığında uyandıklarına dair hikayeler duymuştu. Sonrasında öğrencilerin diş ipi, üç kertenkele dişi ve bir kavanoz parlayan solucanla kendi parmaklarını ne kadar sürede geri diktikleri ölçülüyordu.

  Hogwarts'a pek benzemiyor, diye düşündü Doktor. Sonra bu göndermeyi nerdeyse bir yüzyıl daha kimsenin anlamayacağını fark etti.




... Hayat bazen ihtimallerden çok daha fazlasıdır.





İkinci Doktor : Adsız Kent
MICHAEL SCOTT


... '' Dünyada iyi bir yanılsamanın çözemeyeceği çok az şey vardır. ''





Üçüncü Doktor: Kader Mızrağı
MARCUS SEDWICK




Dördüncü Doktor: Kötülüğün Kökleri
PHILIP REEVE



... '' Sen gerçekten osun! Doktor'sun!'' dedi.
    ''Evet. Bu da Leela. Senin adın ne?''
    ''İnti, '' dedi çocuk.
     ''İnti? Güzel bir isimmiş. Akılda kalıcı. Kolay hatırlanıyor.''
     '' İntikamımızı- Doktor- Binlerce- Acı-Veren-Ölüm- Tattığında-Alacağız'ın kısaltılmışı,'' dedi çocuk.
Doktor 'un gülüşü silindi. ''Eh,'' dedi. ''Bu biraz uzunmuş. Niye kısalttığınızı anlıyorum.''





Beşinci Doktor: Dilimin Ucunda
PATRICK NESS



Altıncı Doktor: Ödünç Alınan Bir Şey
RICHELLE MEAD



Yedinci Doktor: Dalga Etkisi
MALORIE BLACKMAN




Sekizinci Doktor:Tohum
ALEX SCARROW


... ''Bir Zaman Lordu bile  evrendeki her insanın kaderini bilemez.''



Dokuzuncu Doktor: Babil Canavarı
CHARLIE HIGSON


... '' Yani şimdi Dünya'ya iniyoruz.'' diye bağırdı. ''İsa'nın doğumundan iki bin yıl öncesine...''
''Kimin?''
'' O da Sherlock Holmes gibi biriydi. Her şeyin cevabını bilirdi. Gizemleri çözmekte ustaydı. Bazı insanlar zamanı ölçmek için onu kullanıyor.''




Onuncu Doktor: Hayaletli Kulübenin Gizemi
DEREK LANDY


... ''Çocuklar çok acımasız olabiliyorlar,'' dedi Doktor. ''Çocuk kitabı yazarları daha da fazla...''




On Birinci Doktor: Saati Hiç Geçiyor
NEIL GAIMAN


''Hep böyle miydin?''
''Nasıl?''
''Zaman makinesi olan deli bir adam?''
''Yok yahu. Zaman makinesini çok zaman sonra aldım.''







İTHAKİ YAYINLARI

Çeviren: Emirhan Burak Aydın
1. Baskı Nisan 2015
504 Sayfa

2 yorum:

  1. Doctor Who'nun bir kitabını okumuştum ama sanırım dizini tercih ediyorum. Belki de klasik seriyi izlemediğim için kendimi kaptıramıyorumdur :)

    YanıtlaSil
  2. hımm, okunur bu sahiden deee :)

    YanıtlaSil